Από την πλευρά του, ο Μάρκους Ζέντερ, ο αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), του βαυαρού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού «Τζαμάικα».

Έκδηλη η απογοήτευση των Χριστιανοδημοκρατών καθώς για πρώτη φορά ύστερα από 72 χρόνια έπεσε κάτω από το 30% χάνοντας τουλάχιστον οκτώ μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2017
Έκδηλη είναι η απογοήτευση του υποψηφίου για την Καγκελαρία με τους Χριστιανοδημοκράτες, Άρμιν Λάσετ, μετά τα πρώτα αποτελέσματα των ομοσπονδιακών εκλογών.

«Με αυτό το αποτέλεσμα, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε ο εκλεκτός της Μέρκελ.

Για πρώτη φορά ύστερα από 72 χρόνια, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έπεσε κάτω από το 30% χάνοντας τουλάχιστον οκτώ μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2017.

Αυτό το αποτέλεσμα ρίχνει μια σκιά στο τέλος της «βασιλείας» της Άνγκελα Μέρκελ, η δημοτικότητα της οποίας παραμένει στο ζενίθ μετά από τέσσερις θητείες στην Καγκελαρία, ωστόσο αποδείχθηκε ανίκανη να προετοιμάσει την διαδοχή της.

Από την πλευρά του, ο Μάρκους Ζέντερ, ο αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), του βαυαρού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού «Τζαμάικα».

«Πιστεύουμε ακράδαντα στην ιδέα μιας συμμαχίας Τζαμάικα», δήλωσε ο Μάρκους Ζέντερ από το Βερολίνο επισημαίνοντας ότι θέλει για διάδοχο της Μέρκελ τον πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Άρμιν Λάσετ.
Μία «κυβέρνηση Τζαμάικα» θα συμπεριλάμβανε τρία κόμματα: Τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους Πράσινους (Die Gruene), με Καγκελάριο τον Λάσετ.

Σοσιαλδημοκράτες: Κερδισμένοι των εκλογών

Είναι η μεγάλη πολιτική δύναμη με τον Όλαφ Σολτς, πρόεδρο του SPD, να επαίρεται για την πρωτιά του κόμματός του στις εκλογές.

Οι Σοσιαλδημοκράτες ενισχύθηκαν κατά πέντε μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και πλέον, έχουν τον αέρα του νικητή.

Ο Όλαφ Σολτς, κάνοντας λόγο για μία «μεγάλη επιτυχία» του κόμματός του, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τα κόμματα που θα συνεργαστεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Ωστόσο, έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα ήθελε να συνεργαστεί με τους Πράσινους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.