Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Ναούσης εορταστική εκδηλωση για να τιμηθεί η Μητέρα και η πολύτεκνη οικογένεια.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας. Στην εκδήλωση ξεχωριστή σημασία είχε η παρουσία Βατοπαιδινών Πατέρων οι οποίοι εκπροσώπησαν τον καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και βράβευσαν εκ μέρους της Μονής τους μαθητές που αρίστευσαν τη χρόνια που πέρασε αλλά και τις μητέρες τους. Η πράξη αυτή της Ιεράς Μονής δηλώνει την συμπαράστασή της, στην πολύτεκνη οικογένεια σε μια κρίσιμη εποχή για τον τόπο. Μάλιστα μαζί με τα βραβεία δόθηκε κι ένα χρηματικό ποσό στον κάθε μαθητή ως ευλογία από τη Μονή. Ο εκπρόσωπος του Γέροντα Εφραίμ, π Τιμόθεος, χαιρέτισε την εκδήλωση μεταφέροντας στις πολύτεκνες οικογένειες την πατρική αγάπη του Γέροντα.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Στέργιος Μουρτζιλας, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Ημαθίας, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως στα πρόσωπα των εκπροσώπων της ΙΜ. Μονής Βατοπαιδίου πανοσιολογιώτατων ιερομονάχων Τιμοθέου και Γεωργίου Βατοπαινών τον Γερ. Εφραίμ για την ηθική και οικονομική αρωγή και βοήθεια της πολύτεκνης οικογένειας. Την εκδήλωση ευλόγησε και Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ο οποίος εξήρε το ρόλο της μητέρας και τη τιμή να γίνεται ο άνθρωπος συνεργός του Θεού για τη δημιουργία της εικόνας του Θεού.

Ακολούθησε βράβευση των πολυτεκνων μητέρων της επαρχίας της Ημαθίας από τον Σεβασμιωτατο και εν συνεχεία θεατρικό δρώμενο με τίτλο » Μάνα, η Ηρωίδα του Βουνού» από μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας «Πνοή Αγάπη» που Αργυροκάστρου. Οι εν λόγω μαθήτριες μαζί με τη χορωδία των εκπαιδευτηρίων, φιλοξενούνται αυτές της ημέρες στη Μητροπολη Βεροίας.

orthodoxia news agency

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.