Το Κιλκίς υποδέχθηκε τον ελληνισμό του Καΐρου. Tα χέρια των Ελλήνων ένωσε η Αιγύπτια φιλελληνίδα και συγγραφέας Άντη Ελάραμπη.

Στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου 2024, η εκδήλωση με τίτλο “Η Αιγύπτια που αγάπησε την Ελλάδα”, την οποία διοργάνωσε η “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και του Δήμου Κιλκίς.

Η συγγραφέας συγκίνησε τους παρισταμένους με τον λόγο της ενώ μίλησαν ακόμη για το έργο και τη δράση της η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Βίλλυ Πολίτη και η Ψυχολόγος και Ποιήτρια κα Έλλη Φρεγγίδου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου τόνισε χαρακτηριστικά:

“Αγαπητοί προσκεκλημένοι Χριστός Ανέστη. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της αποψινής εκδήλωσης σας. Επιτρέψε μου όμως να απευθυνθώ προσωπικά στην Άντη Ελάραμπι και να της πω τα εξής: “Αγαπητή μου Άντη, σε ευχαριστούμε πολύ για τη σημερινή παρουσία στην πόλη μας, το Κιλκίς. Είναι τιμή για όλους μας, που σε είδαμε και σε ακούσαμε. Με συγκίνησες ιδιαίτερα διότι στο λόγο σου είχες πολλές αναφορές προς τον Θεό και ανέφερες μία χαρακτηριστική έκφραση την οποία είχαν οι παλαιότεροι και την έχουν και αρκετοί νεότεροι Έλληνες: “Το πρώτα ο Θεός”. Τούτο δηλώνει ότι πιστεύεις στον Θεό, τούτο δηλώνει ότι βλέπεις με τα μάτια της ψυχής σου, τούτο δηλώνει ότι αντλείς δύναμη από την παρουσία του Θεού στη ζωή σου και διατηρείς μία μακραίωνη σοφία της συνεργασίας και της συνέργειας με τη Θεία Βούληση. Εσύ ως άνθρωπος λειτουργείς, προγραμματίζεις, σχεδιάζεις, πράττεις αλλά αφήνεις και στη Θεία Βούληση να έχει τον τελικό λόγο στα οράματά σου. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να έχεις μία μακρά ζωή με εύχυμους και καλλίκαρπους καρπούς δημιουργίας. Και εμείς όλοι να έχουμε τη χαρά να σε συναντήσουμε και άλλες φορές ώστε να διαπιστώνουμε την πρόοδο σου. Να ζήσεις!”.

Μεταξύ των άλλων παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κα Κατερίνα Ζιούτα και κ.κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης και Γεώργιος Μπαλάσκας, κ.α.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.