Με λιτό τρόπο, εορτάζεται φέτος στο Παραλίμνι η δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη, 31η Δεκεμβρίου 2020, τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του άγοντος τα ονομαστήριά του, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από περιορισμένο αριθμό κληρικών.

Ο ναός άδειος από πιστούς, ενώ παρόντες ήσαν μόνο΄ οι ιεροψάλτες, ο νεωκόρος, δυο ιερόπαιδες και οι εκκλησιαστικοί επίτροποι για τα πρακτικά θέματα της ιεράς ακολουθίας.

Υπό άλλες συνθήκες τα ονομαστήρια του Επισκόπου είναι ένα γεγονός σημαντικό κάθε χρόνο για την επαρχία που διαποιμαίνει. Δυστυχώς φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν δόθηκε η ευκαιρία σε όλους εκείνους που θα ήθελαν να εκφράσουν τα αισθήματα σεβασμού και αγάπης τους προς τον οικείο ποιμενάρχη, να το πράξουν αυτό εκ του σύνεγγυς.

Στο τέλος εψάλλη ο πολυχρονισμός του εορτάζοντος Μητροπολίτου, ο οποίος ευχήθηκε όπως «ο νέος χρόνος να ευλογηθεί από τον φιλάνθρωπο Κύριο και από τον Μέγα Βασίλειο ούτως ώστε να πορευθούμε μέσα στη διάρκειά του με τη βοήθεια του Θεού και απαλλαγμένοι από τη σκληρή δοκιμασία που διέρχεται όλος ο κόσμος, μαζί και ο τόπος μας»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.