Η χειροτονία του νέου Επισκόπου Σταυροπηγίου κ. Αλεξίου τελείται αυτή την ώρα, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας.

Παρόντες είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, οι Μητροπολίτες Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Σύρου κ. Δωρόθεος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος και άλλοι.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος, εξελέγη Επίσκοπος Σταυροπηγίου από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023.

Ο ψηφισμένος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος – κατά κόσμον Σταμάτιος- Ψωΐνος γεννήθηκε στην Αρεόπολη Λακωνίας το έτος 1963.

Το 1984 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και το 1992 έλαβε το Πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκάρη Μοναχός, λαβών το μοναχικό όνομα Αλέξιος, και χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου το έτος 1986.

Το 1988 προσήλθε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, όπου χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος το 1992 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κυρό Αγαθάγγελο, ο οποίος του απένειμε αυθημερόν και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Διακόνησε ως εφημέριος διαδοχικώς στους Ιερούς Ναούς Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, Αγίου Γεωργίου Βουλιαγμένης και τέλος στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, όπου κατέβαλε πολλές προσπάθειες, προκειμένου να ανακαινισθεί εκ βάθρων και να εξωραϊσθεί ο εμβληματικός αυτός Ναός.

Όταν συνεστήθη η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας το έτος 2002, δωρίσθηκε Πρωτοσύγκελος υπό του Τοποτηρητού, μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και σήμερα, διακονώντας ευόρκως και ευσυνειδήτως, τόσο τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο, όσο και τον νυν Μητροπολίτη κύριο Αντώνιο.

Το 1997, κατόπιν Ιεροσυνοδικής Αποφάσεως, ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Μάρτιο του 2006 διορίσθηκε Διευθυντής Υπηρεσιών του ιδίου ιεραποστολικού Οργανισμού της Εκκλησίας.

Καθ’ όλη την ιερατική του πορεία ανέπτυξε σημαντική και καρποφόρο δραστηριότητα στους τομείς της Πνευματικής Διακονίας (θείο κήρυγμα, κατήχηση, ποιμαντική της νεότητος, ιερά εξομολόγηση, ποιμαντική κατά των αιρέσεων) και της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.