Ι.Μ. ΧΙΟΥ: Την Κυριακήν των Βαίων 17ην Απριλίου 2022, η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, ετίμησε την ηρωικήν έξοδον των «ελευθέρων πολιορκημένων» της ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου.

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος Χίου κ. Μάρκος διά αποφάσεώς του καθιέρωσεν από πέρυσι τον εορτασμόν εις τον Ιερόν Ναόν, εις τον οποίον θα τελήται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της ημέρας, εις τον οποίον και θα μεταφέρεται ο πίναξ της εξόδου, δώρον του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά εις τον Χίον Ιεράρχην όταν διηκόνει ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου το έτος 2011.

Εφέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ιερούργησεν εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής. Εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος, κατά τον ιερόν Χρυσόστομον, εις το υποζύγιον, το οποίον έφερε τον Χριστόν και επεσήμανε το ιερόν καθήκον όλων να φέρωμεν, να λιτανεύωμεν τον Χριστόν, λόγοις τε και πράξεσι, μέσα εις ένα κόσμον, ο οποίος άλλοτε θα μας επευφημή και άλλοτε θα μας υβρίζη δι’αυτό και συνέδεσε αυτό με το Μεσολόγγι το οποίον κατά την ηρωικήν έξοδον έφερε επάνω του τον Χριστόν και την Ελλάδα.

Επίσης ανεφέρθη εις την ηρωικήν έξοδον των υπερασπιστών της ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου, τον ρόλον των Κληρικών και την έμπευσιν εις τον Διονύσιον Σολωμόν και τους Φιλέλληνες. Κατά την Θείαν Λειτουργίαν εχειροθέτησεν Αναγνώστας 5 παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας. Προ της απολύσεως ανεπέμφθη δέησις υπέρ των ηρώων του Μεσολογγίου και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος. Παρόντες ήσαν ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Χίου κ. Βενέτης, παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και ευσεβείς ενορίται.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.