Μαθητές συμμετείχαν σε βιωματική εκπαίδευση για την αποδοχή της διαφορετικότητας στο πλαίσιο της επίσκεψής τους σε κέντρα νοσηλείας παιδιών με νευρολογικές παθήσεις.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι
Συγκεκριμένα, μαθητές από το Γυμνάσιο “Ghiță Mocanu” στο Ονέστι, με συντονιστή τη διευθύντρια Otilia Bârgăoanu, επισκέφθηκαν το Κέντρο Νευροκινητικής Αποθεραπείας Παιδιών και Εφήβων «Αγία Παρασκευή» και το Κέντρο Ημέρας Παιδιού «Άγιος Διονύσιος ο Μικρός» του Συλλόγου « Άγιος Στέφανος ο Μέγας, βοεβόδας της Μολδαβίας» ο οποίος ιδρύθηκε από την Αρχιεπισκοπή Ρώμαν και Μπακάου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους θεραπείας και αισθητηριακής ολοκλήρωσης και συζήτησαν για τη σημασία της ισχυρής θέλησης και του θάρρους να ξεπεράσει κανείς τον εαυτό του σε καθημερινή βάση. Ακόμη, κατάλαβαν τη σημασία της επιμονής και της αποφασιστικότητας στην αντιμετώπιση των δυσκολιών από το παράδειγμα των παιδιών με νευρολογικά προβλήματα.

Η δράση ήταν μέρος του προγράμματος “Πράσινη Εβδομάδα“, που εισάχθηκε για πρώτη φορά στη δομή του σχολικού έτους 2022-2023, σε εθνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα στοχεύει στη συμμετοχή των παιδιών σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να μάθουν και να προστατεύσουν το περιβάλλον. Ακόμη στόχος είναι η ευαισθητοποίηση στο θέμα της διατήρησης των συνθηκών για την αρμονική ανάπτυξη της φύσης, του περιβάλλοντος και των οικολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης των μαθητών από το Ονέστι, το θέμα που συζητήθηκε ήταν η διαφορετικότητα στη φύση, αλλά και η νευρολογική ποικιλομορφία του ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι Σύλλογος «Άγιος Στέφανος ο Μέγας, βοεβόδας της Μολδαβίας» ιδρύθηκε από την Αρχιεπισκοπή Ρώμαν και Μπακάου με στόχο την υλοποίηση κοινωνικών και ιατρικών έργων για νέους και ηλικιωμένους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.