Με την ευλογιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με κατάνυξη τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Ακολουθία της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Της ιεράς Ακολουθίας προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας του Ιερού Κελίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. Βησσαρίωνος εκ του Ιερού Κελίου της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου της Νέας Σκήτης Αγίου Όρους, του Αιδεσιμ. π. Αθανασίου εκ Γλυφάδας Αθηνών και των Εφημερίων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

Συμμετείχαν η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος πιστών προσκυνητών και Τηνίων.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο και την Συνοδεία του καθώς και τους ευσεβείς προσκυνητές και ευχήθηκε εορτίως.

Στο τέλος της Ακολουθίας προσκύνησαν όλοι τον Τίμιο Σταυρό, καθώς και απότμημα του Ιερού Λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.