Σήμερα, 25 Μαρτίου 2021, η Πατρίδα μας γιορτάζει τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Στην καρδιά της Πελοποννήσου και του Αγώνος, την ηρωική Τριπολιτσά, τελέσθηκε Δοξολογία για τον εορτασμό της 200ης Εθνικής Επετείου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, με έναν Εφημέριο του Ναού και με τους Διακόνους. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Χρήστου.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Βουλευτής Αρκαδίας Γεώργος Παπαηλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Τριπόλεως Κωνσταντίνος Τζιούμης, ο Υποστράτηγος ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Λεωνίδας Γιοβάνης και ελάχιστοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, βάσει της σχετικής ΚΥΑ.

Ακολούθως, τελέσθηκε Επιμνημόσυνος Δέησις στο Μνημείο των Αρχιερέων και Προκρίτων στην Πλατεία Άρεως υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και κατετέθησαν στέφανοι υπό των ως άνω επισήμων.

ΠΗΓΗ: ΧΑΜπίτας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.