ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Εορτάζει σήμερα, Κυριακή 17-10-2021, ο γέροντας π. Ιερόθεος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, σύμφωνα με το ιεροσολυμίτικο (Ιουλιανό) ημερολόγιο. Ο εορτάζων ηγούμενος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πολύ νωρίς το πρωί μόνο με μοναχές και τους διακονητές του μοναστηριού του Αγίου Θεοδοσίου.

Ο γέροντας Ιερόθεος υπηρετεί πάνω από 65 χρόνια στην Αγία Γη. Ως ηγούμενος του μοναστηριού του Αγίου Θεοδοσίου τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πολλές κακουχίες, έχει δεχθεί επιθέσεις από εξτρεμιστές, έχει φάει ξύλο και έχει εκδιωχθεί και απειληθεί. Εκείνος όμως απλός και ταπεινός πεισματάρης και με βαθιά πίστη υπομένει τα βάσανα για να μην προδώσει τα άγια προσκυνήματα στα οποία γεννήθηκε ο Ιησούς.

Πριν από τους Αγίους Τόπους είχε υπηρετήσει ως έφεδρος στην Κορέα και στο Βιετνάμ. Έγινε μοναχός και με τα χρόνια χειροτονήθηκε και διετέλεσε ηγούμενος στο Όρος Θαβώρ,στην μονή του Τιμίου προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό, στην μονή επίσης του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου την περίοδο του Πολέμου των 6 ημερών, έκανε ηγούμενος στη μονή του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα, αλλά και σε άλλα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.

Η Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου βρίσκεται ανατολικά της Βηθλεέμ, στην είσοδο της ερήμου και επάνω στον αρχαίο κεντρικό δρόμο, ο οποίος οδηγεί από την έρημο του Ιορδάνη στην Νεκρά Θάλασσα. Το σημερινό μοναστήρι είναι χτισμένο στην θέση του αρχαίου Κοινοβίου, το οποίον ιδρύθηκε από τον Άγιο Θεοδόσιο, τον 5ον αιώνα.

πηγή: ope.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.