Στο Άγιον Όρος μετέβη για τριήμερο προσκύνημα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από ομάδα 50 νεαρών από την δυναμική ενορία του Βαμβακοφύτου, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Ξενοφώντος.

Η εκδρομή αυτή συνιστά πλέον θεσμό που ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια και κάθε χρόνο αυτή την εποχή επισκέπτονται νεαροί κάτοικοι του Βαμβακοφύτου το Άγιον Όρος για να προσκυνήσουν τα Ιερά Κειμήλια που φυλάσσονται εκεί και να βιώσουν όλη την πνευματική ατμόσφαιρα που δημιουργεί η κατάνυξη των Ιερών Ακολουθιών και η ευλάβεια των Πατέρων.

Οι σχέσεις που διατηρεί ο Σεβασμιώτατος με τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Γέροντα Αλέξιο και την Ιερά Μονή είναι ιδιαίτερα θερμές, γεγονός που αντανακλά και την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που επιφυλάσσουν πάντοτε οι Πατέρες και στον ίδιο τον Σεβασμιώτατο, αλλά και στη συνοδεία του.

Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου με τους Πατέρες της Ιεράς Μονής, ευλόγησε τη Μοναστηριακή Τράπεζα και παρεκάθησε στο κέρασμα που πρόσφεραν οι Πατέρες στο Μεγάλο Συνοδικό.

Εκεί είχε την ευκαιρία ο Γέροντας Αλέξιος να ευχαριστήσει τους κατοίκους του Βαμβακοφύτου και τον Εφημέριο της ενορίας π. Ιωάννη Αλικότση για την επίσκεψή τους, δίνοντας ευλογία για τον ενοριακό Ναό του χωριού μια ιδιαίτερη εικόνα της Παναγίας της Οδηγητρίας που είναι προστάτιδα της Μονής.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασσε την παντοτινή ευγνωμοσύνη του για την αβραμιαία φιλοξενία, αλλά και για την ευκαιρία που δίνεται κάθε χρόνο σε νέους ανθρώπους να γνωρίσουν την μοναδικότητα και την ομορφιά του Αγίου Όρους και να χαραχτούν μέσα τους πνευματικές μνήμες που θα τις θυμούνται πάντα.

Κατά τη διάρκεια της 3ημερης παραμονής στο Περιβόλι της Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε την Εφέστιο Εικόνα του Αγίου Όρους, την Παναγία του «Άξιον εστί» στο Πρωτάτο, και επισκέφθηκε γνώριμους κελιώτες μοναχούς για να χαρεί τη συναναστροφή και τη συνομιλία μαζί τους.

Μετέβη επίσης και στην Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου για να συναντήσει και να ευχαριστήσει τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ για την μακροχρόνια και διαρκή στήριξη που παρέχει στο υλικό και φιλανθρωπικό έργο της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.