Με την ευλογία του Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, πραγματοποίησε χθες, 4 Δεκεμβρίου 2023, πνευματική ομιλία στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου παρακολούθησαν κληρικοί, μοναχές, ζευγάρια και αρκετός νέος κόσμος κυρίως φοιτητές.

Στην ομιλία του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην τήρηση των εντολών και στην ελευθερία εν Χριστώ που δίνουν στον άνθρωπο. Μίλησε επίσης για το χάρισμα των δακρύων και την παράκληση που δίνει το κλάμα στην πνευματική ζωή και έχει σχέση με την συνειδητοποίηση της αμαρτωλότητος μας.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο νόημα της καρδιάς που είναι το κέντρο όλης της πνευματικής υποστάσεως του ανθρώπου. «Χρειάζεται επιμέλεια, τήρηση των εντολών και τότε αρχίζει το βίωμα της ελπίδος και της αιωνιότητας. Την αιωνιότητα τη ζούμε από τώρα, από αυτή τη ζωή μέσα στην Εκκλησία».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση, με τον Καθηγούμενο να απαντάει σε όλα τα ερωτήματα και τις ανησυχίες των παρευρισκόμενων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.