Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου αναφορικά με δημοσίευμα τοπικό που καταγράφει την τραγική κατάσταση εις την οποία έχει περιέλθει εδώ και χρόνια ο Ναός Αγίου Τρύφωνος στα Κολύμπια.

Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο αρθρογράφος. Όμως αναφέρει την αλήθεια και άλλα πολλά σχετικά με την συντήρηση του έπρεπε να γράψει. Λυπάμαι για έναν τέτοιο Ναό που στα 3 και πλέον χρόνια παρουσίας μου, κανένας δεν έδωσε σημασία.

Από την κορυφή πέφτουν πλέον κυβόλιθοι τα σίδερα σκούριασαν, τα ξύλα μαδέρια έμεινα τα ψηλότερα έως να πέσουν στα κεφάλια μας, χωρίς καμία προστασία του ποιμνίου που συρρέει στον Ναό.

Ο εντιμότατος κ. Κολιός Νικόλαος και η οικογένεια του είναι οι στυλοβάτες του Ιδρυματικού Ναού επί σειρά ετών και υποκλίνομαι. Ενώ βρέθηκε ΔΩΡΗΤΗΣ για την περαίωση του έργου, εμποδίστηκε……. με διάφορες λεκτικές δικαιολογίες.

Καθιστώ υπεύθυνες τις αρμόδιες δημόσιες και εκκλησιαστικές αρχές του τόπου εάν μας συμβεί το παραμικρό. Εγώ απλά Ιερουργώ και μόνον ! Ούτε διοικώ, ούτε κλειδί έχω να μπω στον Ναό που λειτουργώ….. Μου ανοίγουν….. Δεν έχω λόγο να εγείρω εγώ το θέμα ή τον κόσμο, όμως θα συμπορευθώ μαζί τους οπουδήποτε.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.