ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ: Γράφει το pontosnews,gr - Με τα λάβαρα των Σωματείων της Αττικής να είναι στη θέση τους, με νέους και νέες να φέρουν ποντιακές φορεσιές και να στέκουν ήδη τιμητικά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το Σύνταγμα ετοιμάζεται να τιμήσει τους 353.000 νεκρούς της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ξεχωρίζουν νέοι και νέες με μαύρα μπλουζάκια που φέρουν μηνύματα για τη Γενοκτονία στα ελληνικά και τα αγγλικά, ένα πανό στα αγγλικά που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων, ένα πανό που απαιτεί τη διεθνή αναγνώρισή της, αλλά και λάβαρα σωματείων Κρητών, οι οποίοι βρίσκονται στο κάτω μέρος της πλατείας για τη δική τους εκδήλωση.

«Είμαστε οι άλλοι που δεν γενοκτονήθηκαν Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι», γράφει το πανό πίσω από το βήμα των ομιλητών.

Σήμερα η εμφάνιση των Ευζώνων για την απόδοση τιμών στους 353.000 νεκρούς εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της πολιτείας είχε τη δωρική μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ημέρα.

Όσοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα, ακόμα και αν είχαν δει πολλές φορές στο παρελθόν την αλλαγή φρουράς, έμοιαζαν να κρατούν την ανάσα τους.

Πολλοί στριμώχτηκαν για μια φωτογραφία, αλλά τίποτα δεν χάλασε τη στιγμή: Οι πέντε Εύζωνες έφτασαν ακριβώς στις 19:00, ώστε οι τέσσερις να αναλάβουν για μία ώρα την τιμητική φύλαξη του μνημείου.

Με συντονισμένο βήμα και άψογο συγχρονισμό ανέβηκαν μέχρι το σημείο που είναι αφιερωμένο σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα – και πράγματι χτύπησαν τα πόδια τους δυνατά.

Οι δύο με τη στολή του Πόντιου αντάρτη χαιρέτισαν στρατιωτικά μιας και δεν φέρουν όπλο, ενώ οι δύο με τα «λευκά», την επίσημη φουστανέλα της Προεδρικής Φρουράς, παρουσίασαν όπλα.

Όπως συνέβη και το 2017, οι στρατιώτες της Προεδρικής Φρουράς αντικατέστησαν δύο Εύζωνες που φορούσαν τον θερινό ντουλαμά (στολή Βαλκανικών Πολέμων).

Με βήμα που δεν έχασε ούτε μια στιγμή το συγχρονισμό, οι Εύζωνες που μόλις τελείωσαν την ωριαία υπηρεσία τους ακολούθησαν το «εμπρός μαρς» ώστε να επιστρέψουν στο στρατόπεδο της Ηρώδου Αττικού, όσο οι υπόλοιποι τέσσερις ανέλαβαν να σταθούν ακίνητοι φρουροί.

Μετά την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς ξεκίνησε η ομιλία του δρ Κοινωνικών Επιστημών Θεοφάνη Μαλκίδη, ο οποίος είναι και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών.

Γενοκτονία Ποντίων: Συγκίνηση στο Σύνταγμα - Αλλαγή φρουράς με Πόντιους Εύζωνες

Γενοκτονία Ποντίων: Συγκίνηση στο Σύνταγμα - Αλλαγή φρουράς με Πόντιους Εύζωνες

Γενοκτονία Ποντίων: Συγκίνηση στο Σύνταγμα - Αλλαγή φρουράς με Πόντιους Εύζωνες

Γενοκτονία Ποντίων: Συγκίνηση στο Σύνταγμα - Αλλαγή φρουράς με Πόντιους Εύζωνες

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.