ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΘΑΥΜΑ: Συγκλονισμένος ο μοναχός διηγείται το θαύμα που έζησε από τον Άγιο Νεκτάριο όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών.

Έχουν περάσει 99 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου και όμως ακόμη και σήμερα χιλιάδες είναι οι πιστοί που επισκέπτονται το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του στην Αίγινα. Τα δύο πανύψηλα καμπαναριά της εκκλησίας σε καθηλώνουν. Αντιλαμβάνεσαι μονομιάς ότι βρίσκεσαι σε ένα τόπο ιερό και ευλογημένο. Μόλις 6χλμ χωρίζουν το λιμάνι του νησιού με το μοναστήρι.

Καθώς πλησιάζεις οδικώς και πριν προλάβεις να φτάσεις στη πύλη ξεπροβάλλει μπροστά σου ένας επίγειος παράδεισος. Μέσα στην απόλυτη ησυχία «πνιγμένο» μέσα στις βουκαμβίλιες και τα δέντρα, ο Αγιος Νεκτάριος σε καλεί στο μέρος που ήθελε να ασκητεύσει. Εκεί έζησε 12 χρόνια από τη ζωή του. Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια, δίπλα από τον επιβλητικό ναό, νιώθεις σαν να ανεβαίνεις σε σκάλα αεροπλάνου, αφού στα μάτια σου απλώνεται μια υπέροχη θέα, σαν ανοιξιάτικος πίνακας ζωγραφισμένος με τα πιο λαμπερά χρώματα

Η δύναμη της πίστης

Κάτω από ένα αιωνόβιο πεύκο που φύτεψε ο ίδιος ο Αγιος Νεκτάριος με τα χέρια του ,βρίσκεται ο μαρμάρινος τάφος του. Εκεί εκατοντάδες πιστοί σκύβουν με ευλάβεια και προσεύχονται . Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιγράφουν ότι άκουσαν ένα κρότο από τον τάφο του Αγίου σαν να χτυπά με τη ράβδο του . Η παράδοση λέει ότι ο Αγιος Νεκτάριος φανερώνει με αυτό τον τρόπο την ζωντανή παρουσία του . Συγκινημένοι οι πιστοί κατηφορίζουν με την ευχή ότι ο Άγιος της υπομονής , ο προστάτης των αδυνάτων, των φτωχών και όλων όσων ψάχνουν για εργασία θα κάνει το θαύμα του.

Θαύματα – Μαρτυρίες

Δεκάδες οι αναφορές για θαύματα του Αγίου τόσο εν ζωή όσο και μετά την κοίμησή του. Δεν είναι λίγοι οι πιστοί που συναντά κανείς στο μοναστήρι και έχουν να σου διηγηθούν μια ιστορία θαυμαστή που συνέβη στο σπίτι τους και στην οικογένειά τους. Άνθρωποι χωρίς δουλειά, φτωχοί και αδύναμοι, άτεκνα ζευγάρια, ασθενείς στη ψυχή και στο σώμα μαρτυρούν τη πίστη τους.

Στο usay.gr μίλησαν άνθρωποι που ένιωσαν την ευλογία του Αγίου Νεκταρίου. Η 80χρονη σήμερα κυρία Ευδοξία εξιστορεί το θαύμα που έζησε 40 χρόνια πριν. Άτεκνη η ίδια μεγάλωνε το 5 χρονο παιδί του συζύγου της από τον πρώτο του γάμο, όταν εκείνος χήρεψε και την παντρεύτηκε. Είχαν περάσει ήδη 5 χρόνια γάμου και έβλεπε της ελπίδες για απόκτηση ενός παιδιού να σβήνουν μιας και εκείνη ήταν ήδη 40 χρονών. Εκείνα τα χρόνια η επιστήμη δεν είχε προχωρήσει τόσο ώστε να ξεπεραστούν τα όποια πιθανά προβλήματα υπογονιμότητας.

Επισκέφθηκε με τον άνδρα της τον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα και ζήτησε να γίνει μητέρα .Λίγο καιρό αργότερα είδε στον ύπνο της έναν πανύψηλο άνδρα που της παρουσιάστηκε με το όνομα Μανώλης. Αυτός της είπε ότι σύντομα θα αποκτούσε ένα παιδί που θα ονομαζόταν Νεκτάριος. Εκείνη δεν το ανέφερε πουθενά μέχρι που έβλεπε ξανά και ξανά το ίδιο όνειρο. Στο μεταξύ η ίδια θεώρησε ότι βρίσκεται σε κλιμακτήριο και δεν έδινε σημασία στα σημάδια. Μέχρι που σε μια τυπική επίσκεψη στο γιατρό διαπίστωσε ότι ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Όταν ανέφερε στους οικείους της το όνειρο δεν έδωσαν σημασία. Το παιδί γεννήθηκε πράγματι αγόρι, υγιέστατο πάνω από 5 κιλά. Ζήτησε από τον άνδρα της πέραν από του παππού να του δοθεί και το όνομα Νεκτάριος . Η ευχή της εισακούστηκε και σήμερα θυμάται με συγκίνηση το θαύμα που έγινε στην οικογένειά της

Ο Γιάννης 44 ετών έγινε για πρώτη φορά πατέρας πριν από ένα χρόνο. Ο γιος του γεννήθηκε υγιέστατος σε μεγάλο ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας. Τη δεύτερη μέρα νοσηλείας οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι το παιδί παρουσίασε καρδιακή αρρυθμία και μπήκε εσπευσμένα στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Για 4 ημέρες οι γιατροί έκαναν εξετάσεις και ήταν φειδωλοί στα λόγια . Απελπισμένοι καθώς ήταν οι γονείς προσευχήθηκαν στον Άγιο Νεκτάριο για την υγεία του παιδιού τους. Η μητέρα άνοιξε το πορτοφόλι της να βγάλει κάποια χρήματα και αντικρίζει μια μικρή εικονίτσα του Αγίου που δεν θυμόταν να είχε βάλει η ίδια .Η ώρα 12 το μεσημέρι ο Γιώργος με την εικόνα στα χέρια περνάει την πόρτα της εντατικής για την ενημέρωση . Το παιδί σας είναι μια χαρά του είπαν οι γιατροί . Έχει γίνει πιθανόν λάθος διάγνωση του είπε ο παιδοκαρδιολόγος και πήραν εξιτήριο.

Η Μαριάνθη και ο Νίκος προσπαθούσαν για χρόνια να κάνουν παιδί. Ξόδεψαν χιλιάδες ευρώ σε γιατρούς και εξετάσεις. Η απελπισία τους τους οδήγησε στη πόρτα του Αγίου. Εκεί με δάκρυα στα μάτια έκλαψαν για όσα πέρασαν και ζήτησαν τη βοήθειά του. Προσευχήθηκαν να βρεθεί ο κατάλληλος γιατρός που θα τους κάνει γονείς .Η Μαριάνθη άκουσε ξεκάθαρα τους ήχους στον τάφο του Αγίου Νεκταρίου μας λέει δακρυσμένη. Ήταν σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά .Λίγες μέρες μετά επισκέφθηκε έναν γιατρό που της σύστησε μια φίλη της και τον επόμενο μήνα κατάφερε να μείνει έγκυος .

Η ζωή του Αγίου Νεκταρίου

Ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης κοιμήθηκε σε ηλικία 74 ετών στις 9 Νοεμβρίου του 1920. Ο κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης και ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά φτωχής οικογένειας.

Έζησε δύσκολα χρόνια και αντιμετώπισε πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια της ζωής του για αυτό είναι και παράδειγμα υπομονής και καρτερίας . Στα 13 χρόνια πήγε στη Κωνσταντινούπολη όπου δούλευε σε συσκευαστήριο καπνού. Το σκληρό αφεντικό του τον κακομεταχειριζόταν και τον ταπείνωνε. Στα παιδικά του χέρια έκρυβε πάντα μικρά χαρτάκια με ευαγγελικές ρήσεις για να παίρνει κουράγιο. Η ανάγκη για δουλειά δεν του άφηνε πολλά περιθώρια για σχολική εκπαίδευση .Ωστόσο τα κατάφερε και δίνοντας πολλές «μάχες» εργάστηκε και ως δάσκαλος . Στη συνέχεια και ενώ χειροτονείται διάκονος και παίρνει το όνομα Νεκτάριος η φήμη του εξαπλώνεται . Η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου τον κατακλύζει αλλά σύντομα τον συκοφαντούν και τον λοιδορούν . Μετά κόπων και βασάνων ξεκινά από το μηδέν και φτάνει στην Αίγινα και καταφέρνει να χτίσει το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κοντός της Αίγινας, στην περιοχή Ξάντος

Οι τελευταίες μέρες στο Αρεταίειο

Όσοι αδυνατούν να φτάσουν στην Αίγινα ξέρουν ότι υπάρχει ένα ακόμα μέρος όπου μπορούν να προσευχηθούν και να νιώσουν την ευλογία του . Το Αρεταίειο Νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Αγιος Νεκτάριος φεύγοντας από την επίγεια ζωή του στις 8 Νοεμβρίου έκανε και το πρώτο του θαύμα …

Στο διπλανό κρεβάτι του θαλάμου νοσηλευόταν ένας παράλυτος μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο . Όταν οι μοναχές ακούμπησαν τα ρούχα του Αγίου στο κρεβάτι του ασθενή λέγεται ότι εκείνος σηκώθηκε και περπάτησε… Σήμερα ασθενείς, εργαζόμενοι και επισκέπτες του νοσοκομείου πηγαίνουν στον θάλαμο 2 του πρώτου ορόφου για να προσευχηθούν.

Εκατοντάδες τα λουλούδια , τα αντικείμενα , και τα τάματα των πιστών δίπλα από το κρεβάτι του Αγίου Νεκταρίου, να θυμίζουν πως θαύματα γίνονται αρκεί να το πιστεύεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.