ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ- ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Κινδύνεψε από τη φωτιά το μεσημέρι της Πέμπτης το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου του Μακρυνού που βρίσκεται στο Αλεποχώρι. Μέσα σε λίγες ώρες η Μονή περικυκλώθηκε από τις φλόγες με τους ιερείς να αρπάζουν ό,τι μπορούσαν από τη Μονή και έτρεξαν να σωθούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετές εικόνες και τα ιερά λείψανα βρέθηκαν μέσα σε αγροτικό αυτοκίνητο. «Πήραμε τις εικόνες και τα ιερά λείψανα και με τα αυτοκίνητα της μονής φύγαμε» δήλωσε στην κάμερα του ΣΚΑΪ ιερέας της Μονής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερης επέκτασης της φωτιάς. Από τη μία, η δύναμη πυρόσβεσης έχει μειωθεί λόγω της αποχώρησης των εναέριων μέσων με τη δύση του ηλίου.

Από την άλλη, ο καιρός αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων που θα δίνουν τη μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το πόσο απαιτητικό ήταν μέχρι τώρα το έργο των πυροσβεστών φαίνεται από το γεγονός ότι η πορεία της πυρκαγιάς ήταν τέτοια που υποχρέωσε την ηγεσία του σώματος να δώσει εντολή για αποχώρηση τους από δύσβατα σημεία, ώστε να μην εγκλωβιστεί κανένας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τις επόμενες ώρες, και μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.