Εστίες φωτιές παρέμειναν ενεργές όλη νύχτα χθες, με τις πυροσβεστικές επίγειες δυνάμεις να βρίσκονται σε μεγάλη κινητοποίηση ώστε να προστατεύσουν μεμονωμένες κατοικίες.

Με το πρώτο φως της ημέρας επανάρχισαν οι ρίψεις νερού για κατάσβεση ενεργών εστιών φωτιών στην Πάφο, μετά και από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δύο διαφορετικά μέτωπα των χωριών Γιόλου- Μηλιού και Σίμου – Δρύμου και κατέκαψε συνολική καμένη έκταση περίπου 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα παραμένουν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις, αλλά και για οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Εστίες φωτιές παρέμειναν ενεργές όλη νύχτα χθες, με τις πυροσβεστικές επίγειες δυνάμεις να βρίσκονται σε μεγάλη κινητοποίηση ώστε να προστατεύσουν μεμονωμένες κατοικίες.

Χθες δόθηκε πραγματική μάχη από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους των χωριών που πλήγησαν. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Ανταποκριτής του Alpha στην Πάφο, Κώστας Νάνος, πολλοί από τους κατοίκους δεν κοιμήθηκαν στα σπίτια τους, αλλά προτίμησαν να μείνουν σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια, ενώ η Αστυνομία ενημέρωνε από νωρίς το απόγευμα όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή ότι υπήρχε κίνδυνος. 

Την ίδια ώρα, χθες βράδυ υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη Γιόλου και σε κοντινές περιοχές, καθώς κάηκαν πάσσαλοι της ΑΗΚ.

Όσον αφορά τα όσα άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα, τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή, καθώς ένα ολοπράσινο τοπίο έγινε στάχτη, περιουσίες, δεντροκαλλιέργειες, αποθήκες, κτηνοτροφικά υποστατικά και συστήματα άρδευσης έχουν καταστραφεί. Παράλληλα στις φλόγες παραδόθηκε καταφύγιο ζώων το οποίο φιλοξενούσε 20-30 σκύλους, οι οποίοι ευτυχώς πρόλαβαν να απομακρυνθούν από το σημείο. Η συνολική καταγραφή ζημιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα. 

Αναφορικά με τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, έργο εμπρηστών βλέπουν οι Αρχές. Αυτό προκύπτει από ενδείξεις όπως το γεγονός ότι και στα δύο μέτωπα, τα οποία εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα, υπήρχαν 2-3 εστίες φωτιάς, ενώ στα σημεία όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν υπήρχαν ανθρώπινες δραστηριότητες, ενώ απαγορευόταν και το κυνήγι.

Σύμφωνα με τον Κώστα Νάνο, υπάρχει πληροφορία ότι η φωτιά τέθηκε από άτομα τα οποία είχαν στόχο να πιέσουν τα πουλιά να μετακινηθούν σε περιοχές που είναι επιτρεπόμενες για το κυνήγι, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία για αυτό τον ισχυρισμό επί του παρόντος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.