ΦΩΤΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΩΡΑ: Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί της Κυριακής, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια που την προκάλεσαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά κατακαίει το κυρίως κτήριο του Πανεπιστήμιου, ενώ φέρεται να ξεκίνησε από το υπόγειο του κτηρίου στο Ηράκλειο.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα – αυτή τη στιγμή – επιχειρούν 27 οχήματα με 30 άνδρες της πυροσβεστικής, οι άνδρες της οποίας επιχειρούν να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς, η οποία έχει εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους του κεντρικού κτηρίου.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυξάνονται τώρα συνεχώς, ενώ λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής, η τεράστια πυρκαγιά βρέθηκε σε στάδιο προς ύφεση.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, μάλιστα, ελικόπτερο της πυροσβεστικής Υπηρεσία πραγματοποίησε ρίψεις νερού στην οροφή του κτηρίου, στο σημείο που έχει στηθεί και η «γραμμή άμυνας» της πυροσβεστικής.

Ενώ, συνολικά, το ελικόπτερο πραγματοποίησε πάνω από 30 ρίψει νερού στο φλεγόμενο κτήριο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ από τη μάχη με τις φλόγες έχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στο τμήμα του κτηρίου όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των διοικητικών υπηρεσιών Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου βρίσκονται – μεταξύ άλλων – ιατρικά εφόδια, ενώ φαίνεται πως καίγεται και ο χώρος της φοιτητικής εστίας.

Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού, είναι στεγασμένα τόσο τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), όσο και τοι Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς επίσης και η φοιτητική στέγη του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φοιτητική στέγη, στην οποία διαμένουν δεκάδες φοιτητές, έχει ήδη εκκενωθεί από τις 8 το πρωί, οπότε και λειτούργησαν τα συστήματα πυρασφάλειας.

Ενώ, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι υπεράνθρωπες, ώστε η φωτιά τώρα να μην καταστρέψει και τις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων του ΜΦΙΚ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.