ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο Πατριάρχης Φιλάρετος καλούμενος να σχολιάσει την απόφαση της μη συμμετοχής στην πομπή κατά την επέτειο του βαπτίσματος των Ρως ανέφερε πως δεν επιθυμούσε να έλθει σε σύγκρουση με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Την επιθυμία να αποφύγει οποιαδήποτε προστριβή με την Ορθόδοξη Εκκλησία (σσ Επιφάνιο), προέβαλε ως αιτιολογία μη συμμετοχής στην πορεία κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων επί της επετείου του βαπτίσματος των Ρως ο Πατριάρχης Φιλάρετος.

Αναλυτικά σημείωσε: Δεν πήγαμε επειδή δεν επιθυμούσαμε μια ούτως ειπείν διαμάχη μεταξύ των πιστών του Πατριαρχείου Κιέβου και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Είχαμε αριθμητικό μειονέκτημα

Ένας δεύτερος λόγος ήτο ότι υστερούσαμε αριθμητικά και δεν θέλαμε να φανεί αυτή η αδυναμία μας.

Υπογράμμισε δε με νόημα πως η συμμετοχή των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας (Επιφάνιος), ήτο αρκετά μικρότερη από εκείνης του Πατριαρχείου Κιέβου.

Συνεχίζει: Νομίζω πως όλοι μας παρατηρήσαμε ότι εφέτος η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας κατάφερε να μαζέψει 10-15.000 πιστούς ενώ το Πατριαρχείο Κιέβου πέρυσι 60.000.

Να τονίσουμε επίσης πως το Πατριαρχείο Μόσχας φέτος είχε περισσότερους πιστούς από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, γεγονός που καταδεικνύει πως η Ορθόδοξη Εκκλησία απαξιώνεται.

Εγκαταλείπουν την Εκκλησία επειδή βλέπουν τα λάθη και αντιλαμβάνονται την υποταγή στους Έλληνες (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Οι πιστοί χρειάζονται μια ανεξάρτητη Εκκλησία.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.