Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ παρέστη συμπροσευχόμενος σήμερα, Σάββατο, 31 Μαΐου 2025, στον Πατριαρχικό Ναό κατά το τριετές Μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Σασίμων κυρού Γενναδίου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Σηλυβρίας κ. Μαξίμου και Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος και Ελβετίας κ. Μάξιμος, ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πατριαρχικός Επίτροπος χοροστάτησε κατά τον Μ. Εσπερινό της εορτής των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

Αύριο, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεστεί Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα τιμηθεί επισήμως η 1700ή επέτειος από την σύγκληση της ιστορικής αυτής Συνόδου.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.