Μητρόπολη Μόρφου:

Ἐπικήδειος λόγος στὴν ἐξόδιο ἀκολουθία τοῦ μακαριστοῦ π. Ἀνδρέα Τσιακούρη

Ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία τοῦ μακαριστοῦ π. Ἀνδρέα Τσιακούρη ψάλθηκε τὴν 21η Σεπτεμβρίου 2017, στὸν ἱερὸ ναὸ Ὁσίων Βαρνάβα και Ἱλαρίωνος τῆς κοινότητος Περιστερῶνας, προϊσταμένου τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017, εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 91 ετών ο πολιός κληρικός της Μητροπόλεώς μας π. Ανδρέας Τσιακούρης, ο οποίος υπήρξε επί σειράν ετών εφημέριος της κοινότητας Περιστερώνας (Μόρφου).

Ο μακαριστός π. Ανδρέας με τον Μητροπολίτη Μόρφου ΝεόφυτοΠήγε σχολείο μέχρι την ΣΤ΄ Δημοτικού και ο δάσκαλος του Ελευθέριος Σωτηρίου από τη Μηλιά Αμμοχώστου, τον έπαιρνε συχνά στο ψαλτήρι της Εκκλησίας μαζί με άλλους συμμαθητές του και έψαλλαν.

Στην ηλικία των 15 ετών, ο παππούς του Χατζηβαρνάβας ο οποίος συνδεόταν με την ιερά μονή Παναγίας του Μαχαιρά, τον έστειλε στη Μονή για να μάθει βυζαντινή μουσική. Ακολούθως μαθήτευσε κοντά στον Θεόδουλο Καλλίνικο και το 1947 πήρε πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής.

Το 1953 πηγαίνει στην Ιερατική Σχολή και στις 17 Ιουλίου 1955 χειροτονείται διάκονος και στις 14 Αυγούστου 1956 χειροτονείται πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτης Κυρηνείας Κυπριανό.

Κατά τον αγώνα του 1955-59 συνελήφθην το 1958 από τους Άγγλους μαζί με άλλους 8 συγχωριανούς του και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, όπου κρατήθηκαν εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα το 1959.

Ο μακαριστός π. Ανδρέας αξιώθηκε να διακονήσει την Εκκλησία ως κληρικός επί 55 συναπτά έτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.