Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ορεινό χωριό του Αετού Τρικάλων, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και χαρμολύπης τελέστηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Χονδρού.

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία μαζί με ιερείς των γύρω χωρίων.

Στην εξόδιο ακολουθία το μεσημέρι προεξήρχε, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Γιουβανέλλης και συμμετείχαν πολλοί ιερείς από την πόλη των Τρικάλων και των γύρω χωρίων.

Ο π. Παρθένιος μεταξύ των άλλων που είπε μετέφερε και τις ευχές του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήδη πορεύεσαι συνοδευόμενος υπό των διαπύρων προσευχών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος λόγω ανυπέρβλητων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, όλων των παρόντων εφημερίων του λαού της ενορίας που υπηρέτησες τα τελευταία χρόνια και των αγαπημένων σου χωριανών που ζούσες εδώ στον Αετό στην άνω φωτοφορία και χαρμονή. Σε προπέμπουμε σήμερα μετά δακρύων, αλλά και ελπίδων, μετά προσευχών θερμών, αλλά και αγάπης πολλής, με την ισχυρή πεποίθηση ότι θα συναντήσεις Εκείνον που αγάπησες…».

Η ταφή της μακαριστού π. Κωνσταντίνου έγινε, σύμφωνα με επιθυμία του, πίσω από το Ιερό Βήμα του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αετού Τρικάλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.