ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Τι αναφέρει αποκλειστικά στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και στον Ανδρέα Καραγιάννη ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π Αθανάσιος Μισσός.

Δεν κρίνουμε τον Ιερέα.

Το θέμα είναι ότι κοπέλες νεαρές οι οποίες είναι στην έμμηνο ρύση δεν μπαίνουν στο Ιερό. Δεν είναι σωστό να μπαίνουν στο Ιερό όπως και δεν είναι σωστό να φοράνε άμφια ή το Οράριο. Αυτό δίδεται μόνο στους υποδιακόνους ή στους διακόνους.

Κάποτε υπήρχαν οι διακόνισσες βεβαίως αλλά η δουλειά τους ήταν εκτός λειτουργίας. Στο Ιερό μέσα δεν μπαίνει κανείς, ούτε άντρας ούτε γυναίκα εν ώρα Θείας Λειτουργίας, μόνο αυτοί που σχετίζονται με οποιαδήποτε ιεροπραξία ή διακονία μέσα στο Ιερό. Οποιαδήποτε γυναίκα η οποία έχει περίοδο δεν μπαίνει στο Ιερό.

Έξω μπορεί να κρατά μια λαμπάδα ή τα εξαπτέρυγα εφόσον δεν υπάρχει άντρας να βοηθήσει να διακονίσει τον Ιερέα αλλά μέσα στον Ιερό ή να φορούν άμφιο ή λευκό χιτώνα δεν επιτρέπεται.

Τα έχουμε εξυγχρονίσει όλα δυστυχώς.

Και σε μας βοηθάνε γυναίκες αλλά δεν φορούν λευκό μανδύα δεν φορούν οράριο ούτε χιαστή. Αυτά τα φορούν μόνο οι χειροθετημένοι.

Μόνο όταν γυναίκα δεν έχει επαφή με άντρα μπαίνει στο Ιερό για να καθαρίσει και τίποτα παραπάνω και όχι σε ώρα θείας λειοτυργίας.

Δεν μπορούμε να εκκοσμικεύσουμε την Εκκλησία, έχει κανόνες, το να φορούν λευκό μανδύα έφηβες που έχουν έμμηνο ρύση αυτό με κάνει έφω φρενών. Και με οράρια , δηλαδή σε λίγο θα βάλουν και πετραχήλι;;

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (6)
 1. Θάνος Ζήσης 1 μήνα πριν

  ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  Φωτογραφίες από τη λειτουργική ζωή της Σερβίας με κορίτσια “παπαδάκια” μέσα στο ιερό παρουσία μητροπολίτη Μαυροβουνίου.

  «Τήν ἀσέβειαν αὐτῶν στενάξω, ἢ τήν ἀμαθίαν βδελύξομαι;» : «Να θρηνήσω την ασέβειά τους, ή να σιχαθώ την αγραμματοσύνη τους;».
  (Μ. Βασίλειος, PG 476Β).
  Αναρτώ 3 φωτογραφίες από τη λειτουργική ζωή της Σέρβικης εκκλησίας. Στην πόλη Μπαρ (αρχαίο Αντιβάριο) του Μαυροβουνίου, 6 Ιουνίου 2017, θεία λειτουργία με τον Αμφιλόχιο Ράντοβιτς (+ 2020), μητροπολίτη Μαυροβουνίου και διακεκριμένο θεολόγο. Δύο λόγια:
  Ο επίσκοπος και οι παπάδες της επισκοπής βρίσκονται όλοι μαζί μέσα στο ιερό (είναι μάλλον η ώρα ανάγνωσης του Αποστόλου)). Αυτή η παραδοσιακή διάταξη των καθισμάτων, το «σύνθρονο», αισθητοποιεί την συνοδικότητα της Εκκλησίας και το ότι ο επίσκοπος δεν νοείται χωρίς τους πρεσβυτέρους. Είναι πρώτος, μόνο εν συνόδω. Είναι μια δυναμική ολότελα άλλη από την πυραμιδωτή, υπαλληλικού τύπου ιεραρχία. Αλλά συγκλονιστική στην φωτογραφία είναι και η παρουσία του κοριτσιού, με έναν αυτονόητα τρυφερό τρόπο, στο σπίτι του, στα σκαλιά του μπαμπά του (ο οποίος μπαμπάς, για τον σκοταδιστικό εσμό μας, προφανώς δεν ήταν τόσο πολύ Ορθόδοξος ώστε να το σουτάρει…). Τα δε κορίτσια είναι φανερό πως βρίσκονται στη διακονία της λειτουργίας για τον απλούστατο λόγο ότι είναι μέλη της Εκκλησίας, και όχι επειδή τους τελείωσαν τα αγόρια.
  Μπορεί κανείς να δει και το ακόλουθο video, όπου τα κορίτσια φαίνονται στο 12:08 και στο 47:58 : youtube.com/watch?v=0U4kIZYZcw4&feature=share
  Στατικές φωτογραφίες, στο site in4s.net/proslava-sv-jovana-vladimira-u-baru…/
  Μου τα έθεσε υπόψη μου η φίλη Ντράγκιτσα Τάντιτς Dragica Tadic Papanikolau, Σερβίδα, γερή θεολόγος, η οποία με συγκίνησε αληθινά, επιμένοντας ότι δεν μπορεί να προκόψει η κουβέντα χωρίς βιωμένη εκκλησιαστική πραγματικότητα. Πραγματικότητα την οποία η ίδια έχει ζήσει, και για την οποία, συν τοις άλλοις, τιμά την μνήμη του κάποτε καθηγητή της στη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου Αμφιλόχιου.
  Αύριο, συμπτωματικά, στη Σχολή μου έχω να εξετάσω, ανάμεσα σε άλλα, και το μάθημά μου «Γυναικείες ιεραποστολικές μορφές». Τα λέμε αυτά, αδιάκοπα με τα παιδιά μας… Εργόχειρο, ώστε η θεολογία να μην βιάζεται ούτε από την ασέβεια, ούτε από την αμάθεια…
  Θ.Ν.Π. / 8-6-2023

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Θάνος Ζήσης 1 μήνα πριν

  Εικόνες από τη ΣΕΡΒΙΚΗ ορθόδοξη εκκλησία με μητροπολίτη μέσα στο ιερό.

  facebook.com/story.php?story_fbid=2518154345011198&id=100004499701107

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. Γιώργος 1 μήνα πριν

  Συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να τους δοθούν άμφια.

  ΑπάντησηΆκυρο
 4. Βηρσαβεέ Μανιάτη 1 μήνα πριν

  Θέλουν οι αντίχριστοι να προετοιμάσουν το έδαφος για τις παπαδίνες. Όλο αυτό είναι προτεσταντική ιδεολογία και οφείλεται στην ψευτοσύνοδο του Κολυμπαρίου, που δημιούργησε ο Βαρθολομαίος. Θα τους κάψει όλους ο Προφήτης Ηλίας και θα τους σφάξει, όπως έσφαξε τους Ιερείς του Βάαλ

  ΑπάντησηΆκυρο
 5. Ψυχούλα 1 μήνα πριν

  Και γι’αυτό φίλοι μου πιστεύω στον Ιησού Χριστό, που ήταν ο πρώτος που δίδαξε ότι όλοι είμαστε ίσοι στα ‘μάτια’ του θεού, και, γι’αθτόν τον λόγο, υπήρξε και ο πρώτος φεμινιστής, και όχι στην πατριαρχική θρησκεία που, υποτίθεται, δημιουργήθηκε για να συνεχίσει τον ΛΟΓΟ του..!

  ΑπάντησηΆκυρο
 6. μ. Προδρομος 1 μήνα πριν

  Υπηρχαν διακόνησες επειδη και η Παναγία που γεννησε πολυ μικρη Τον Χριστο και ειχε εμμηνο ρυση Τον κρατουσε πανω της ποτε χωρις κανενα προβλημα.

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.