Λόγω των υφιστάμενων μέτρων και την απαγόρευση κυκλοφορίας, υπάρχει και τροποποίηση του ωραρίου τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος. Συγκεκριμένα, από χθες, Κυριακή των Βαΐων, έως και την Μεγάλη Τετάρτη οι ακολουθίες θα ξεκινούν στις 6.30 μ.μ.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, η Ιερά Ακολουθία των Αγίων Παθών θα αρχίσει στις 5.30 μ.μ.

Το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής, η Ιερά Ακολουθία του Επιταφίου θα αρχίσει στις 6.00 μ.μ.

Επίσης, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα τηρηθεί το εξής Τυπικό:

α) 8.10 μ.μ.: Έναρξη Ακολουθίας Παννυχίδος.
β) 8.45 μ.μ.: «Δεύτε λάβετε φως» από Ωραίας Πύλης.
γ) 9.00 μ.μ.: «Χριστός Ανέστη» (10 φορές) από την εξέδρα εκτός του Ιερού Ναού. Μετά το πέρας του «Χριστός Ανέστη», ο Ιερεύς εισέρχεται στον Ιερό Ναό, ενώ οι ιεροψάλτες ψάλλουν το Δοξαστικό Τροπάριο των Αίνων «Αναστάσεως ημέρα», μετά το τέλος του οποίου θα αναγνωσθεί από Ωραίας Πύλης ο Κατηχητικός Λόγος του Ιερού Χρυσοστόμου.

Στην συνέχεια θα ψαλεί το Απολυτίκιο του Ιερού Χρυσοστόμου και κατόπιν αυτού θα αρχίσει απ’ ευθείας η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Όπου υφίστανται περισσότεροι από ένας Εφημέριοι, συνιστάται η τέλεση περισσοτέρων Ιερών Ακολουθιών κατά την ίδια ημέρα, σύμφωνα με την εκκλησιαστική συνήθεια και πρακτική.

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.