Στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα χοροστάτησε στις 25 Απριλίου 2021 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος. Με το πέρας της Ακολουθίας, ο Μακαριώτατος απένειμε σε μια λαμπρή τελετή και τα εκκλησιαστικά βραβεία του 2020.

Στο ναό βρέθηκε και ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδιος για την ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και θέματα δημοσίων και θρησκευτικών ενώσεων Σ.A. Γκάβιλοφ.

Μετά την λιτανεία των Βαΐων, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τέλεσε προσευχή κατά της εξάπλωσης της επιβλαβούς επιδημίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Δημητρίου Μπόλιτσεφ, που κατέχει θέση υπαλλήλου στο Διοικητικό Τμήμα του Πατριαρχείου Μόσχας και δασκάλου της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τα εκκλησιαστικά βραβεία, που απένειμε σε πάρα πολλούς Επισκόπους, Μοναχούς και Ιερείς για τη διακονία και το έργο τους, ενώ απένειμε και το τάγμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, στον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Ιατρικής Έρευνας και της Ρωσικής Ένωσης Ενδοκρινολόγων Η. Ντεντόφ για την συμβολή του στην ανάπτυξη του Υπουργείου Ιατρικής και με αφορμή τα 80α γενέθλιά του.

Εν κατακλείδι, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα ένας μεγάλος αριθμός πρεσβυτέρων της Μόσχας συμμετείχε μαζί μου στη Θεία Λειτουργία. Χαίρομαι που μπορώ να σας απονείμω τα εκκλησιαστικά βραβεία. Ο Θεός βοηθά όλους εμάς, τους υπηρέτες του Θεού, να εκπληρώσουμε τη διακονία μας στην πόλη της Μόσχας με αξιοπρέπεια. Καλές γιορτές!».

Επιμέλεια-Μετάφραση από το patriarchia.ru: Ευγενία Δίτσα OPE.GR

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.