Το “Εθνικό Θέατρο” ξεκινά από απόψε το βράδυ δωρεάν, διαδικτυακές προβολές των παραστάσεων του που διακόπηκαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Έτσι, μια από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις της χρονιάς, ο «Μάκμπεθ» που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης για το “Εθνικό Θέατρο”, επιστρέφει διαδικτυακά.

Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε online και άλλες φετινές παραγωγές του “Εθνικού Θεάτρου” που διακόπηκαν νωρίτερα, λόγω του κλεισίματος όλων των θεατρικών σκηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, η πρωτοβουλία ανήκει στους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Επικρατείας, Λίνας Μενδώνη και Κυριάκου Πιερρακάκη αντίστοιχα και υλοποιείται με την τεχνική υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι προβολές θα είναι δωρεάν διαθέσιμες για το κοινό, από τις σελίδες:
www.n-t.gr του Εθνικού Θεάτρου
www.culture.gr του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
www.mindigital.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Το πρόγραμμα
Μάκμπεθ: κάθε Παρασκευή, 21.00
Hotel Eternite: κάθε Κυριακή, 21.00
Χίλιες και μία Ιστορίες (παιδικό θέατρο): κάθε Σάββατο, 17.00 και Κυριακή, 12.00
Να τονιστεί πως οι ψηφιακές προβολές ακολουθούν τους πραγματικούς χρόνους των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Ακόμη, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέλαβε τη δημιουργία πλατφόρμας διαδικτυακής προβολής του πολιτιστικού υλικού το οποίο έχει παραχθεί και παράγεται από τους εποπτευομένους φορέων του ΥΠΠΟΑ, τις εφορείες αρχαιοτήτων και τα μουσεία του. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα ενημερώνει για την παρουσίαση πολιτιστικών δρώμενων διεθνώς.

Η λειτουργία της πλατφόρμας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία θα είναι έτοιμη πολύ σύντομα, αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα της σύγχρονης πολιτιστικής ενημέρωσης, τη δημιουργία της οποίας επέβαλε το «Μένουμε σπίτι».

f this

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.