Στην ακολουθία του Εσπερινού της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στην Καρδίτσα χοροστατεί αυτή την ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Στην ακολουθία του Εσπερινού παραβρίσκονται η κ. Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Καρδίτσης, πρωτίστως ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Κυρία Θεοτόκο, για ό,τι προσέφερε στη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους αλλά και εκπροσωπώντας την πολύτεκνη μητέρα και κάθε μητέρα, που φέρει παιδιά στον κόσμο.

Εξάλλου, η αγία μας Εκκλησία την 2α Φεβρουαρίου, εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, τιμά τη Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακαλέσουμε την Παναγία να μεσιτεύει για όλες τις μητέρες.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, λέγοντας πως κατά την ημέρα αυτή ένας Δίκαιος Γέρων, που δεν είχε τη δυνατότητα να σηκώσει τον εαυτό του, το σώμα του, παίρνει αγιοπνευματικά τη δύναμη και σηκώνει στην αγκαλιά του τον αχώρητο, τον σαρκωμένο Λόγο του Θεού, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό! Γεύθηκε τη χαρά της ολοκληρώσεως της αγιοπνευματικής, την παραδείσια χαρά, όπως την γεύεται το περικείμενο νέφος των Αγίων και των Μαρτύρων και έτσι μπόρεσε να αναφωνήσει το νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα!».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.