Με λαμπρότητα εορτάσθηκε με την ημέρα της λαμπροφόρου Ανάστασης του Χριστού η οποία συνεξέλαμψε με την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου με επίκεντρο τον φερώνυμο ιερό ναό Αγίου Γεωργίου της Παραλίας Κύμης όπου τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο και τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε.

Κατά την διάρκεια της ακλουθίας του εσπερινού αναγνώσθηκε το ιερό ευαγγέλιο απο τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ αλλά και στην αγγλική γλώσσα από τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελου Στάμου ο οποίος και πλαισίωσε το αναλόγιο στην απόδοση των αναστάσιμων ύμνων και της εορτής του εορτάζοντος αγίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και αναφέρθηκε στην εορτή του Αγίου Γεωργίου ο οποίος εμαρτύρησε μέχρι θανάτου να στερεώσει την πίστη και την ορθοδοξία στην συνέχεια αναφέρθηκε στην εορτή της Αναστάσεως η οποία είναι το κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός και η μεγαλύτερη εορτή για την ορθόδοξη εκκλησία την οποία την περιγράφουν με κάθε λεπτομέρια οι μαθητές καθώς και η εκκλησία αυτό το κορυφαίο γεγονός εορτάζει τόσο πανηγυρικά αυτή την ημέρα αλλά και κάθε Κυριακή είναι αναστάσιμη ημέρα όπου ψάλουμε τα αναστάσιμα τροπάρια ώστε η Ανάσταση να μας να μας συνοδεύει όλο τον χρόνο γιατί αυτό έχει την σημασία και την αξία.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε μέσα απο την ευαγγελική περικοπή στην φράση του Χριστού προς τους μαθητές του Ειρήνη Ημίν την οποία και αναζητά ο σημερινός ταραγμένος και συγχισμένος άνθρωπος τα ανδρόγυνα και η σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών καθώς και ο Αναστάς Χριστός να μας δίνει την λύτρωση και άφεση των αμαρτιών μας και τον δρόμο για τον παράδεισο και να μας δίνει την χαρά και την ειρήνη τονίζοντας ότι ο Χριστός είναι που δίνει την χαρά και την ειρήνη.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς παριστάμενους πιστούς η Ανάσταση του Χριστού να εντυπωθεί στην ψυχή μας και ο Αναστάς Χριστός να μας συνοδεύει πάντοτε στην ζωή μας με την χάρη του Αγίου Γεωργίου να είναι μαζί μας και να δίνει την λύτρωση στην δικαίωση την χαρά και την ειρήνη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.