ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Το 27 τοις εκατό των πολιτών πάνω από την ηλικία των 24 προσδιορίζουν τους εαυτούς τους ως άθεους ή αγνωστικιστές. Σε μικρότερες ηλικίες όμως (18-24) τα ποσοστά αγγίζουν το 37 τοις εκατό.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Προβληματισμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία προκαλούν τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο (μήνας της Παναγίας μας) στη Ρωσία από δείγμα 1600 πολιτών πάνω από την ηλικία των 18 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, το 63 τοις εκατό των Ρώσων δηλώνουν Ορθόδοξοι, το 15 τοις εκατό άθεοι, 6 αγνωστικιστές, 5 Μουσουλμάνοι, και από 1 τοις εκατό Καθολικοί και προτεστάντες.

Αναλύοντας τα ευρήματα της έρευνας θα παρατηρήσουμε ότι το ποσοστό των άθεων σκαρφαλώνει στο 37 τοις εκατό για τις ηλικίες 18-24.

Αυτό καταδεικνύει πως οι νέοι Ρώσοι είναι λιγότερο ευαίσθητοι από τις προηγούμενες γενεές που μετά από 70 χρόνια ως άθεοι επέστρεψαν στην Ορθόδοξη Πίστη.

Ο διευθυντής του Κοινωνιολογικού Ινστιτούτου TsIOM αναφέρει πως οι νέες γενιές τείνουν να δηλώνουν πως είναι άθεοι σε πολύ σημαντικό βαθμό σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Να σημειωθεί πως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012, σε δείγμα 56.900 ατόμων από όλη τη Ρωσία, μόλις το 41 τοις εκατό δήλωσε πως είναι Ορθόδοξοι (της Εκκλησίας) και μόλις το 29 τοις εκατό δήλωσε πως πιστεύει στον Πατριάρχη Μόσχας.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.