Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση επεκτείνει και εμπλουτίζει τα μέτρα στήριξης και προστασίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών επέφερε και ορισμένες βελτιώσεις στο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 27 με το οποίο στηρίζονται οι εκμισθωτές από τη μη είσπραξη μισθωμάτων, ώστε να «περιλαμβάνονται ρητώς και τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, καθώς και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

Στη ρύθμιση του άρθρου 28 με το οποίο αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων, είπε ότι επεκτείνονται κι άλλο τα χρονικά διαστήματα και ότι αποκτά αναδρομικότητα η ρύθμιση μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νομοσχεδίου.

Επίσης στο άρθρο 34, για τη μετάταξη αγροτών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, είπε ότι διορθώνεται, ώστε να μην καταβάλλουν οι αγρότες πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων μεταβολών, παρατείνοντας παράλληλα την προθεσμία υποβολής δηλώσεων μεταβολών μέχρι 31/3/2021 για το έτος 2021.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.