Η Επιτροπή στηρίζει τη διατήρηση της κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω κονδυλίων του προγράμματος βοήθειας για την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Από το 2012, η Επιτροπή έχει παράσχει στήριξη ύψους περίπου 14,7 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται περισσότερες από 100 πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εν λόγω στήριξη υλοποιήθηκε μέσω της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά. Η τεχνική επιτροπή εφαρμόζει μια συμπεφωνημένη διαδικασία, προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες αναφορικά με τις εργασίες συντήρησης.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κάποιες προκαταρκτικές ενέργειες με στόχο τη συντήρηση των ψηφιδωτών της εκκλησίας του Αγίου Ευλαλίου στην Κερύνεια. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας απέστειλε στην Επιτροπή τις διευκρινήσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του θιγόμενου περιουσιακού στοιχείου, ως προϋπόθεση για την υλοποίηση των εργασιών συντήρησης. Η τεχνική επιτροπή διεξάγει ήδη ιστορική έρευνα σχετικά με τα ψηφιδωτά, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης το συντομότερο δυνατόν».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.