ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η Ακολουθία του Επιταφίου τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 19.00 - Η ταφή του Ιησού Χριστού.

Εκκλησία Live – Ακολουθία του Επιταφίου Ζωντανά. Εγκώμια του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής – Ευλογία και Αγιασμός. Περιφορά του Επιταφίου Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 στις 19.00 το απόγευμα. Η θεόσωμος ταφή και η εις άδου κάθοδος του Κυρίου Ιησού Χριστού.

ΕΓΚΩΜΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ: Ακολουθία των Εγκωμίων του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής με την Λιτανεία και Περιφορά του Επιταφίου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 19.00.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η Ακολουθία του Επιταφίου τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 19.00 – Η ταφή του Ιησού Χριστού.

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ: Η Ακολουθία των Εγκωμίων ξεκινά στις 7 το απόγευμα και συνεχίζεται η Λιτανεία με την Περιφορά του Επιταφίου.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2022 με τα Εγκώμια, την Λιτανεία και Περιφορά του Επιταφίου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 19.00
ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ Μεγάλη Παρασκευή. Ακολουθία Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής με την Περιφορά του Επιταφίου – Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 – Ώρα 19.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Επιτάφιος Μεγάλης Παρασκευής. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Επιταφιοσ
Περιφορα Επιταφιου
Λιτανεια Επιταφιου
Εγκωμια Επιταφιου
Μεγαλη Παρασκευη
Μεγαλη Εβδομαδα
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
22 Απριλιου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.