Διαβάστε την επιστολή που εστάλη πριν λίγο στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. «Ποιος διοικεί την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας»; Αυτό το ερώτημα συζητιέται όλο και πιο έντονα στην Αυστραλία, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκαλεί ο τρόπος, ο λόγος, η συμπεριφορά και η εμφάνιση ενός εριστικού Επισκόπου στην κοινωνία μας.

Την ώρα που η κοινωνία της Αυστραλίας «βράζει» όπως περιγράφουμε, η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ποιμαίνετε από αυλικούς και κυρίως από έναν Επίσκοπο που θα δείτε στις φωτογραφίες υπερόπτη, φαντασιόπληκτο, υπερβατικό κ.α. και απορούμε πως ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας δεν τον έβαλε ακόμα στην θέση του, αν τελικά διοικεί ο ίδιος ή κάποιοι άλλοι.

Ο Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ.Σεραφείμ η «πέτρα του σκανδάλου»

Είναι γνωστό ότι ο Αυστραλίας ήτο και είναι ένας αρχιερέας που σέβεται τους θεσμούς και την τυπική ορθή τάξη. Όταν ήλθε το 1975 ήθελε από την πρώτη στιγμή να βάλει τα πράγματα της Αρχιεπισκοπής σε μια σειρά.

Όταν λοιπόν εδίωξε τον Επίσκοπο Αρίσταρχο, μετέπειτα τον τότε Θεουπόλεως και νυν Μητροπολίτη Βρύουλων κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος ήταν βοηθός στον Β’ τομέα της Αρχιεπισκοπής στην Μελβούρνη, όπως και ο μακαριστός κυρός Αρίσταρχος.

Ξεκίνησε λοιπόν ο Άγιος Αυστραλίας να κάνει δικούς του Επισκόπους, όπως τον Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ τιμιότατος και ποιο έμπιστος του Αυστραλίας. Εξελέγη Επίσκοπος την 1ην Μαρτίου 1977 υπό της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό τον ψιλὸν τίτλον Δέρβης και διωρίσθηκε Βοηθὸς Επίσκοπος παρὰ τω Σεβασμιωτάτῳ Ἀρχιεπισκόπῳ Αὐστραλίας κ.κ. Στυλιανό.

Ως Βοηθὸς Επίσκοπος υπηρέτησε τρία χρόνια εις την Πέρθη και πέντε εις την Ἀδελαΐδα. Απὸ το 1984 υπηρετεί ως Βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου εις την Μελβούρνη.

Τον νυν Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, που τον Δεκέμβριο του 2000 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος και η Αγία Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον εξέλεξε Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως, βοηθό του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού. Υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας ως Υπεύθυνος Βοηθός Επίσκοπος στην Βόρειο και Νότιο Αυστραλία με κέντρα το Darwin και την Αδελαίδα έως τον Απρίλιο του 2002.

Τον νυν Μητροπολίτη Προικοννήσου, κ. Ιωσήφ στην Γ΄ Αρχιεπ. Περιφέρειαν (Νότιος και Βόρειος Αὐστραλία – Adelaide) όπου υπηρέτησε μέχρι το 2001. Τον Ιανουάριο του 2001 μετετέθη στην Β΄ Περιφέρεια (Βικτώρια και Τασμανία – Μelbourne), όπου διηκόνησε μέχρι τῆς ἐκλογῆς του εἰς Μητροπολίτην Νέας Ζηλανδίας κατ’ Ἰούλιον τοῦ 2003. Ἐκ τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Ν. Ζηλανδίας παραιτηθείς μετά διετία εφησύχασε στο Πειραιά, μέχρι της εκλογής του εις Μητροπολίτη Προικοννήσου, την 24ην Ἰουνίου 2008.

Εν συνεχεία χειροτονεί τον Χριστιανουπόλεως τον κ. Παύλο και μετέπειτα τον καθαιρεί.

Ερχόμαστε στους, Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ, Δορυλαίου κ. Νίκανδρο και Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο
Φτάνουμε στο σημείο που πλέον ο Αυστραλίας λόγω ασθενειών και γήρατος δεν είναι σε θέση να διοικήσει την Αρχιεπισκοπή του και έχει αφήσει τα καθήκοντα στον Πρωτοσυγκελλεύων κ. Σεραφείμ Γκίνη ;

Θέλουμε να μάθουμε τι εστί Σεραφείμ; Διότι μιλά για το ότι θα είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας !!!

Θέλουμε να ξέρουμε γιατί διώχτηκε από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων κ.α. ;
Αυτό που θέλουμε να ξέρουμε οι πιστοί της Αυστραλίας είναι ότι εφόσον μέχρι στιγμής μνημονεύουμε τον Αυστραλίας γιατί έχει πάρει κυριολεκτικά της θέση του ;

Γιατί προσβάλει τους υπόλοιπους Μητροπολίτες και Επισκόπους της Ιεράς Συνόδου της Αυστραλίας ;

Γιατί φορά Σταυρό και Εγκόλπιο ενώπιον άλλων συλλειτουργών Επισκόπων ;

Γνωρίζει πολύ καλά εάν ήταν στα καλά του ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Στυλιανός δεν θα τριγυρνούσε και δεν θα διεμήνυε ότι θα είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Ας μαζευτεί τελικά και ας μην υποτιμά νοημοσύνες και τυπικά ο Άγιος Απολλωνιάδος.

Άθελα ή ηθελημένα ;;; !!! ο βοηθός επίσκοπος Απολλωνιάδος εμπαίζει και υπέρ αίρετε ως φυσικός επόμενος και νυν διοικητής, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας αδυνατεί ;

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΛΙΑ ΑΝ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΡΟΙΚΟΝΗΣΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΡΙΑ ΔΥΟ ΕΓΚΟΛΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ
ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ
ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΟΠΩΣ ΑΣΘΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ Η ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΑΙΣΒΟΟΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΩΡΙΜΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ 65 ΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΙΤΕΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟ
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΕΝΑΝΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ
ΚΑΛΩ ΤΡΙΩΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΩΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ

2
Αργύρης Ανδρουτσοπουλος

Αυτή την στιγμή ασχολούνται με την εξουσία τους. Έχουν αφήσει το έργο της ένωσης των εκκλησιών που είναι η πληγή της Αυστραλίας, το αντιμετωπίζουν ως εξής: Μακριά από τους σχισματικούς κ.τ.λ. Το Πατριαρχείο πρέπει να κάνει κάτι σύντομα πριν αδειάσουν οι ναοί εντελώς από τα "καμώματα " τους.