Την ώρα που διαφαινόταν πως η πυρκαγιά στο μέτωπο Σχίνου – Αλεποχωρίου στα Γεράνια βρισκόταν σε κάποια ύφεση, οι ισχυροί άνεμοι που άρχισαν να φυσούν στην περιοχή ενεργοποίησαν το πύρινο μέτωπο, το οποίο μάλιστα στράφηκε με κατεύθυνση τα Μέγαρα. Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός των μηνυμάτων μέσω του 112 και προληπτικά εκκενώθηκαν άλλοι τρεις οικισμοί από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα. Μέσω μηνυμάτων από το 112 οι κάτοικοι παροτρύνθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Προηγουμένως, η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά του βράδυ της Τετάρτης στο Σχίνο Λουτρακίου έχει ήδη κατακάψει περί τα 20.000 στρέμματα. Έχουν εκκενωθεί πολλοί οικισμοί από το Σχίνο έως το Αλεποχώρι και έχουν υποστεί ζημιές πολλά σπίτια και αγροτικές υποδομές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του αριθμού 112 έστειλε στους κατοίκους των περιοχών αυτό το εξής μήνυμα. «Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη και ραγδαία ενίσχυση ανέμων στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή από Χάνι Δερβένι έως Άνω και Κάτω Πευκενέα, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μέγαρα για προληπτικούς λόγους» αναφέρει το μήνυμα.

Οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν καλύψει όλη αυτή την περιοχή του πύρινου μετώπου και έφτασαν στην Αθήνα, ενώ τα σύννεφα καπνού επεκτάθηκαν προς τις Κυκλάδες ακόμα και έως την Ικαρία. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά καθώς και οι δύο μονές του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως επισημάνθηκε και προηγουμένως αυτή την ώρα λόγω της δυσμενούς εξέλιξης της Πυρκαγιάς ζητήθηκε η άμεση εκκένωση των περιοχών Αέρας, Χάνι, Τούτουλη, Ζάχουλη, Πευκενέας, Μαυράτζας.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Μεγάρων – Αλεποχωρίου, στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια, επί της οδού Χρυσανθέμων προς Μάζι. Κατά τη χθεσινή νύχτα διακόπηκε η κυκλοφορία από το Σχίνο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.