ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Ρωμαίας - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 19.00. Η Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Ζωντανά. Παράκληση της Αγίας Παρασκευής της Οσιομάρτυρος – Ευλογία και Αγιασμός. Η Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς η Ρωμαία.

Θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής και του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού προς προσκύνηση από τους πιστούς.

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Ρωμαίας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 19.00. Η Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 21 Ιουλίου 2022 με τον Παρακλητικό Κανόνα της Αγίας Παρασκευής της Ρωμαίας ενώπιον του Ιερού Λειψάνου της live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 19.00
ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Εσπερινού – Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 – Ώρα 19.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Παράκληση Αγίας Παρασκευής της Οσιομάρτυρος ενώπιον του θαυματουργού Λειψάνου της. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Εσπερινοσ
Παρακληση
Ευλογια
Αγια Παρασκευη
Ιερο Λειψανο Αγιασ Παρασκευησ
21 Ιουλίου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.