ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Πότε αναμένεται να καταβληθούν για φέτος οι επικουρικές συντάξεις στους δικιαούχους, το επίδομα ενοικίου και οι πληρωμές ΚΕΑ.

Πως υπολογίζονται οι επικουρικές συντάξεις:

Οι επικουρικές συντάξεις επανυπολογίζονται με τον νέο μαθηματικό τύπο όλες οι καταβλητέες επικουρικές συντάξεις του ΛΕΠΕΤΕ και του ΕΛΕΠΕΤΕ – Π.Π. ΕΘΝΑΚ από την έναρξη ισχύος της νομοθετικής ρύθμισης, δηλαδή από 10/6/2019.

Η νέα επικουρική των πρώην τραπεζοΰπαλλήλων της ΕΤΕ επανυπολογίζεται με συντελεστή
αναπλήρωσης κοντά στο 0,67%, υψηλότερο δηλαδή από τον γενικό συντελεστή αναπλήρωσης του ΕΤΕΑΕΠ (0,45%).

Οι 4.000 ασφαλισμένοι που θα βγουν στη σύνταξη μετά την ψήφιση της τροπολογίας θα πάρουν επικουρική με τον γενικό τύπο του ΕΤΕΑΕΠ (ετήσια αναπλήρωση 0,45% για τα έτη έως το 2014 και σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης για τα έτη από το 2015 και μετά).

Ορίζεται ρητά πως «η 2 Ιουλίου είναι η ημερομηνία «καταβολής των παροχών στους δικαιούχους για το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο μέχρι και Ιούλιο 2019».

Την Τρίτη 2 Ιουλίου αναμένεται να λάβουν τις πρώτες επικουρικές τους συντάξεις οι 16.500 εγκλωβισμένοι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ (ΛΕΠΕΤΕ), έπειτα από 18 μήνες αναμονής.

Το ενιαίο επικουρικό υπερταμείο ΕΤΕΑΕΠ αναλαμβάνει στο εξής την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων των πρώην τραπεζοϋπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, σε εφαρμογή της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της διοίκησης της Eθνικής Τράπεζας.

Ο στόχος είναι διπλός: να καταβληθούν οι πρώτες νέες επανυπολογισμένες συντάξεις και να δοθούν τα αναδρομικά ποσά για την περίοδο 1/1/2019 έως 31/7/2019 (όπως όριζε η τροπολογία).

Πότε ολοκληρώνονται οι πληρωμές για επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.