ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Οι αποφάσεις του ΣτΕ καταργούν το Ασφαλιστικό του νόμου Κατρούγκαλου που αφορά τις επικουρικές συντάξεις. Δείτε αναλυτικά.

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Η ανατροπή των περικοπών αναμένεται να προκαλέσει έντονες αναταράξεις στα οικονομικά του Ταμείου, το οποίο πριν από τις μειώσεις το 2016 παρουσίαζε έλλειμμα της τάξης των 645 εκατ. ευρώ.

Αντισυνταγματικός κρίνεται επίσης και ο υπολογισμός των εισφορών για κύρια ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι (26,95% επί του εισοδήματος).

Επικουρικές συντάξεις : Στον αντίποδα, αντισυνταγματικές αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να κριθούν οι περικοπές που επιβλήθηκαν στις επικουρικές συντάξεις.

Για το θέμα είχαν εγερθεί ενστάσεις κυρίως ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε του επανυπολογισμού περίπου 1 εκατομμυρίου επικουρικών συντάξεων, που οδήγησε στη συνέχεια στην περικοπή περίπου 260.000 εξ αυτών.

Επικουρικές συντάξεις : Η υπουργική απόφαση που υπεγράφη από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προέβλεπε διαφορετικό τρόπο επανυπολογισμος των συντάξεων σε σχέση με τον νόμο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο επανυπολογισμός έγινε με διαφοροποίηση ακόμη και από την υπουργική απόφαση.

Μεταξύ αυτών, οι περικοπές που επιβλήθηκαν από τον Ιούνιο του 2016 σε 260.000 συνταξιούχους, καθώς δεν διενεργήθηκαν ύστερα από αναλογιστικές μελέτες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.