Προτεραιότητα βασική είναι το κλιματιστικό», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας. Συμπλήρωσε πως «θα πρέπει αυτό που αντικαθιστούμε να είναι χαμηλότερης ενεργειακής κλάσης από το νέο το οποίο αγοράζουμε».

Μια πρώτη γεύση του νέου προγράμματος αντικατάστασης των ενεργοβόρων οικιακών συσκευών έδωσε ο Κώστας Σκρέκας τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η πλατφόρμα να λειτουργήσει εντός του α’ εξαμήνου του 2022. Μάλιστα, ο υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε πως το πρόγραμμα θα αφορά όλα τα νοικοκυριά με κριτήρια προτεραιοποίησης.

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των παλιών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών οι οποίες και καταναλώνουν ρεύμα και δεν αποδίδουν αυτό που θα έπρεπε να αποδίδουν. Άρα δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσουμε το κόστος του λογαριασμού, θα προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά βέβαια και να έχει μία καλύτερη οικοσυσκευή. Το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί το πρόγραμμα», δήλωσε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Εκείνο που μπορούμε να πούμε τώρα είναι (ότι το πρόγραμμα θα αφορά) τα κλιματιστικά που είναι πολύ ενεργοβόρα. Πολλές πολυκατοικίες και πολλά σπίτια έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους εδώ και πολλά χρόνια. Πάρα πολλές οικογένειες που χρησιμοποιούν κλιματιστικά για να θερμανθούν. (…) Προτεραιότητα βασική είναι το κλιματιστικό», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας. Συμπλήρωσε πως «θα πρέπει αυτό που αντικαθιστούμε να είναι χαμηλότερης ενεργειακής κλάσης από το νέο το οποίο αγοράζουμε».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.