Συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικο, και Εφημερίους των πέριξ περιοχών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέστη απόψε του Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαυρίου Άνδρου, με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογυιού, του Δημάρχου Άνδρου, Αντιδημάρχων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, του Λιμενάρχη Γαυρίου, της Υποδιοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Γαυρίου και πολλών πιστών εντός και εκτός του Ναού, οι οποίοι προσήλθαν τηρούντες τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ορμώμενος από τα Ευαγγελικά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» και « ετοιμάσατε την οδόν του Κυρίου», επεσήμανε ότι πολλές φορές μόνοι μας μετατρέπομε τη ζωή μας σε άνυδρη έρημο πνευματικής ξηρασίας και οι ίδιοι κλείνουμε το δρόμο προς τον Κύριο, εμποδίζοντάς Τον να εισέλθει στη ζωή μας, ώστε η έρημός της να ανθίσει και να υλοχαρίσει με έργα αρετής και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας.

Τέλος, ευχήθηκε οι ημέρες του 2022 να είναι ημέρες αγάπης και συνεργασίας, χωρίς φόβο και με σεβασμό προς τον διπλανό μας, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του για το υπ’ αυτών επιτελούμενο έργο και διένειμε προς τους παρισταμένους την Αγιοβασιλειόπιττα, με δώρα και ευλογίες.
Αύριο το πρωί, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα περιέλθει τα καταστήματα της Χώρας. του Γαυρίου και του Μπατσίου Άνδρου και θα ευχηθεί στους Καταστηματάρχες και τους εργαζομένους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.