Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το επίδομα θέρμανσης και συγκεκριμένα για την έναρξη της διαδικασίας χορήγησής του.

Όλες οι λεπτομέρειες για το ύψος της προκαταβολής, το ποιοι εξαιρούνται, τι θα γίνει με τις πολυκατοικίες, με ποιο τρόπο θα καταβληθεί το επίδομα περιγράφεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στόχος να ξεκινήσουν οι αιτήσεις γύρω στις 10 Νοεμβρίου.

Το ποσό της προκαταβολής θα δοθεί σε όλους όσοι ήταν δικαιούχοι του επιδόματος και πέρυσι με την προϋπόθεση όμως να έχουν κάνει την αίτησή τους έως τις 30 Νοεμβρίου.

Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου εφόσον «περαστούν» στο σύστημα τα τιμολόγια. Αυτή η διαδικασία αφορά τους «παλαιούς» δικαιούχους που θα λάβουν προκαταβολή.

Οι χιλιάδες νέοι δικαιούχοι θα υποβάλουν αίτηση όταν «ανοίξει» η πλατφόρμα και αφού προσκομίσουν και τα τιμολόγια θα εξοφληθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς, δηλαδή μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Όταν δεν υπάρχει διαχειριστής

Εάν δεν υπάρχει διαχειριστής στην πολυκατοικία, θα πρέπει να συμφωνηθεί με όλους τους ενοίκους ποιος θα «παίξει» τον ρόλο του διαχειριστή ώστε να δημιουργήσει το προφίλ της πολυκατοικίας με τα διαμερίσματα στην εφαρμογή του επιδόματος θέρμανσης.
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κοινόχρηστη παροχή ρεύματος στην πολυκατοικία, θα πρέπει να συμφωνηθεί με όλους τους ενοίκους ποιανού ο αριθμός παροχής ρεύματος (συνήθως του διαχειριστή/εκπροσώπου) θα «παίξει» τον ρόλο της κοινόχρηστης παροχής ώστε να δηλωθεί στο προφίλ της πολυκατοικίας στην εφαρμογή του επιδόματος θέρμανσης.

Ποιοι εξαιρούνται του επιδόματος θέρμανσης

Υπάρχει και η περίπτωση κάποιοι να αποκλειστούν με το… καλημέρα από την χορήγηση του επιδόματος, ακόμη και εάν πληρούν τα κριτήρια, εάν βεβαίως δεν αλλάξει κάτι στις σχετικές αποφάσεις που είχαν υιοθετηθεί την περασμένη χρονιά: Αποκλείονται από την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, λοιπόν, όσοι έχουν πάνω από δύο αυτοκίνητα στο όνομά τους ακόμη και αν τα εισοδήματα τους είναι πολύ χαμηλά. Αυτός ο αποκλεισμός ισχύει και στην περίπτωση που για το ένα αυτοκίνητο έχουν κατατεθεί πινακίδες και έχει τεθεί σε καθεστώς ακινησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.