Επίδομα θέρμανσης: ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης που παρουσίασέ μαζί με τον μετεωρολόγο υποδικοικητή της ΕΜΥ κ. Μανώλη Αναδρανιστάκη το νέο τρόπο υπολογισμού τόνισε ότι το περσινό ανώτατο όριο του επιδόματος που ήταν τα 350 ευρώ θα αυξηθεί έως και 70 φτάνοντας κοντά στα 600 ευρώ μόνο που λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού θα το δικαιούνται λιγότεροι από πέρσι . Τόνισε επίσης ότι ενδέχεται και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί από τ ον προϋπολογισμό να αυξηθεί από τα 84 ε κ ευρώ κοντά στα 90 εκ ευρώ .

Ωστόσο για να μην μηδενιστεί το επίδομα σε περιοχές με σχετικά μικρές θερμαντικές ανάγκες θα διατηρηθεί το ελάχιστο όριο επιδόματος των 80 ευρώ για τον ανύπαντρο χωρίς παιδιά το οποίο αυξάνεται κατά 10% για κάθε παιδί της οικογένειας .

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια με πέρσι αλλά πλέον το επίδομα αποσυνδέεται από την τιμή του καυσίμου και γίνεται πιο αναλογικό και πιο δίκαιο .

Η υπουργική απόφαση για το καθορισμό των λεπτομερειών του νέους τρόπου υπολογισμού θα έρθει με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί ως το τέλος Νοεμβρίου ενώ το επίδομα θα δοθεί και φέτος προκαταβολικά μέσα στον Δεκέμβριο με βάση τιμολόγια για την αγοράς καυσίμου με αξία διπλάσια από το ύψος του επιδόματος .

Επιδότηση και για φυσικό αέριο υγραέριο και καυσόξυλα

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών επιβεβαίωσε ότι για φέτος , εκτός του πετρελαίου θα επιδοτηθούν και οι δαπάνες για φυσικό αέριο και υγραέριο που θα αγοράζονται για τις ανάγκες θέρμανσης . Δεν θα υπάρξει επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσα νοικοκυριά χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα για να ζεστάνουν το χώρο τους καθώς όπως είπε αυτοί μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο

Σε ό,τι αφορά τα καυσόξυλα είπε ότι δεν θα επιδοτηθεί η κατανάλωση στα μεγάλα αστικά κέντρα για περιβαλλοντικούς λόγους αλλά μπορεί να επιδοτηθεί η χρήση ξύλων και προϊόντων ξύλου ( px pellet ) για ορεινούς δήμους και περιοχές με λιγότερους από 2500 κατοίκους .

Ενόψει της διεύρυνσης των επιδοτούμενων καυσίμων η ΑΑΔΕ θα προσαρμόσει την πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων ώστε να δέχεται και τιμολόγια για την αγορά καυσόξυλών αλλά και τους λογαριασμούς για φυσικό αέριο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.