ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Καθυστερήσεις παρατηρούνται ως προς την οργάνωση της πλατφόρμας για την πληρωμή ποσών στο επίδομα ενοικίου - στέγασης 2019. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες όταν θα δοθεί το πράσινο φως από τους θεσμούς μετά τη συνάντηση με τους Έλληνες αξιωματούχους ενώ πιθανότερη ημερομηνία προβλέπεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μεταξύ 25 και 28 Μαρτίου.

Η αίτηση για το επίδομα ενοικίου αναμένεται να γίνει σε πλατφόρμα ανάλογη με αυτή του κοινωνικού μερίσματος, αλλά από τον ΟΠΕΚΑ ενώ μέσα στο Ιανουάριο αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για το επίδομα ενοικίου 2019 και τον τρόπο που θα κατατεθεί η αίτηση.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα στέγασης αναμένεται να κυμανθούν από 7.000 έως 21.000 ευρώ ετησίως, ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού- και τα περιουσιακά κριτήρια – που αναμένεται να κυμαίνονται από 125.000 έως 185.000 ευρώ.

Το επίδομα ενοικίου 2019 σε ετήσια βάση θα κυμαίνεται από 840 ευρώ έως 2.520 ευρώ και αφορά περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά και θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ και οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν επικαιροποιημένο και ηλεκτρονικά κατατεθειμένο στην Εφορία ενοικιαστήριο ενώ θα περιλαμβάνει δυο σκέλη, θα απευθύνεται δηλαδή σε ενοικιαστές αλλά και σε νοικοκυριά που επιβαρύνονται με δόση δανείου, το οποίο συνδέεται με την πρώτη κατοικία.

Το επίδομα στέγασης θα πιστώνεται στον λογαριασμό που εξυπηρετεί το δάνειο πρώτης κατοικίας για όσους έχουν πάρει δάνειο.

Τέλη της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για το πότε θα αρχίσουν οι αιτήσεις και θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.