ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Μεγάλο το ενδιαφέρον των δικαιούχων για το επίδομα ενοικίου, μεγάλα όμως και τα προβλήματα που σχετίζονται κυρίως, με τα μισθωτήρια συμβόλαια όσων αιτούνται του επιδόματος. Οι αιτήσεις από τις πρώτες ημέρες ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη. Μεγάλο το ενδιαφέρον των δικαιούχων για το επίδομα ενοικίου, μεγάλα όμως και τα προβλήματα που σχετίζονται κυρίως, με τα μισθωτήρια συμβόλαια όσων αιτούνται του επιδόματος.

Για το επίδομα ενοικίου μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι υποβάλουν αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου καθώς το ηλεκτρονικό μισθωτήριο πρέπει να καλύπτει και το επόμενο εξάμηνο από το μήνα της αίτησης.

Το ζήτημα που έχει προκύψει έχει να κάνει με τη διάρκεια του μισθωτηρίου. Χιλιάδες μισθωτήρια έχουν λήξει, ενώ σε άλλα η λήξη έρχεται πριν συμπληρωθούν έξι μήνες από την υποβολή της αίτησης.

Όπως προκύπτει και από την κοινή υπουργική απόφαση για το επίδομα ενοικίου, το ηλεκτρονικό μισθωτήριο πρέπει να καλύπτει και το επόμενο εξάμηνο από τον μήνα της αίτησης.

Έτσι, για όσους κάνουν την αίτηση μέσα στον Μάρτιο, το μισθωτήριο πρέπει να παραμένει σε ισχύ για όλη την περίοδο μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ για όσους μπουν στη διαδικασία της αίτησης μέσα στον Απρίλιο θα χρειαστεί να είναι καλυμμένος και ο Οκτώβριος.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει εντάσεις, ειδικά στις περιπτώσεις που χρειάζεται ο ιδιοκτήτης να πληρώσει και πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής του μισθωτηρίου.

Αιτήσεις τώρα στο epidomastegasis.gr.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.