Υπενθυμίζουμε ότι το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται κάθε χρονιά εντός της περιόδου από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των παρατεταμένων Lockdown, υπάρχουν εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή όλο το τετράμηνο κατά το οποίο υπολογίζεται το δώρο Πάσχα.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα λάβουν για δώρο Πάσχα αποκλειστικά από το Κράτος το ποσό των 267€ ευρώ, δηλαδή το μισό από το επίδομα των 534€ ευρώ, ανεξαρτήτως του ονομαστικού τους μισθού.

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται από τους εργοδότες ως είθισται έως και τη Μεγάλη Τετάρτη. Φέτος δηλαδή θα πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες έως και την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021.

Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ημερομηνία που θα καταβάλει το υπουργείο Εργασίας το δικό του «μερίδιο».

Νέες κατηγορίες δικαιούχων
Με νέα κοινή απόφαση του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Οικονομικών, που έχει προωθηθεί προς δημοσίευση, επεκτείνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορoνοϊού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, η νέα απόφαση αφορά εννέα (9) νέες κατηγορίες εργαζομένων που εντάσσονται για πρώτη φορά στην λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, και αναμένεται να επεκταθεί και τον Μάρτιο – Απρίλιο.

Ειδικότερα το επίδομα ύψους έως 534 ευρώ, όπως προβλέπει κοινή απόφαση, από τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, επεκτείνεται στις ακόλουθες κατηγορίες εργαζομένων:

Φορτοεκφορτωτές
Ενεργά μέλη συνεταιρισμών εργαζομένων του ν. 4430/2016 που είναι εγγεγραμμένοι στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Προπονητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ με άδεια άσκησης επαγγέλματος και ενεργά μέλη σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού
Δασεργάτες-Ρητινοσυλλέκτες που δεν έλαβαν το ειδικό εποχικό βοήθημα που προβλέπεται στη νομοθεσία για το 2020
Λαχειοπώλες, μέλη Ασφαλιστικών Συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις για ασφαλιστική ικανότητα
Αναβάτες αλόγων ιπποδρόμου
Απασχολούμενοι που εργάζονται σε περισσότερους από έναν εργοδότη-φυσικό πρόσωπο (συναπασχόληση) που δεν έχουν συστήσει Νομικό Πρόσωπο, δεν αποτελούν κοινωνία και έχουν ημέρες ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ κατά το χρονικό διάστημα 1.1.2020 έως 31.12.2020

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.