ΚΡΗΤΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ : Πολλά από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας βρίσκονται στο όμορφο νησί της Κρήτης και προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Κορυφαίος προορισμός για τους απανταχού της Γης Ορθοδόξους , Έλληνες και ξένους είναι αναμφισβήτητα η Ιερά Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, ένα σύμβολο ηρωισμού και θυσίας και ο τόπος όπου έλαβε χώρα το σημαντικότερο επεισόδιο της Κρητικής Επανάστασης του 1866.

Αξίζει να θυμηθούμε πως το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, όπως είχε συμβεί με την καταστροφή των Ψαρών και την Έξοδο του Μεσολογγίου, συγκίνησε όλο τον χριστιανικό κόσμο κι ένα νέο κύμα φιλελληνισμού δημιουργήθηκε στην Ευρώπη.

Σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής, όπως ο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι και ο Βίκτωρ Ουγκώ, πήραν θέση υπέρ του Κρητικού Αγώνα και ξένοι εθελοντές έσπευσαν να ενισχύσουν από κοντά την Επανάσταση.

Σημαντικές ήταν και οι χρηματικές συνεισφορές από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, με προεξάρχοντα τον φιλέλληνα Σαμουήλ Χάου.

Η Κρητική Επανάσταση φυλλορρόησε τον Ιανουάριο του 1869, αλλά ο Σουλτάνος δεν μπόρεσε να καθυποτάξει ολοκληρωτικά τους Χριστιανούς της Κρήτης. Έτσι, υπό την πίεση των Μεγάλων Δυνάμεων αναγκάστηκε να παραχωρήσει τον «Οργανικό Νόμο» (3 Φεβρουαρίου 1868), ένα είδος Συντάγματος, που προέβλεπε προνόμια για τους χριστιανούς και καθεστώς ημιαυτονομίας για το νησί.

Η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα πήρε αναβολή για το 1912.

Η προσφορά στην Ορθοδοξία και η επένδυση που θα ολοκληρωθεί το 2023

Μεταξύ των ευαισθητοποιημένων επιφανών Κρητικών που αγαπούν τον τόπο τους είναι και ο διαπρεπής επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού και της Εστίασης, κος Παντελής Σπυρλιδάκης.

Ο κος Σπυρλιδάκης έχει δώσει πνοή στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας Ρεθύμνου με τη δημιουργία του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Rimondi Grand Resort & Spa ενώ στο προσεχές μέλλον σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων του με σκοπό την ανάδειξη των σημαντικών ιστορικών μνημείων της περιοχής.

Συγκεκριμένα έχει δώσει εντολή να αρχίσουν οι διαδικασίες κατασκευής σύγχρονου μονοπατιού που θα ενώνει το τουριστικό θέρετρο με το χωριό Αρκάδι κάτι το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες πιστούς , οποιαδήποτε στιγμή του έτους να έχουν άμεση πρόσβαση στη Μονή Αρκαδίου, ενώ θα εμπλουτίσει τον περιβάλλοντα χώρο με επιγραφές αλλά και ειδικούς ξεναγούς που θα κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών για την Ελληνική Ιστορία, την παράδοση και τις ρίζες μας.

Το έργο αυτό στηρίζει με χαρά και πίστη ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός όμιλος, το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE , που μέσω του κοινωφελούς ιδρύματος PRUDENTIA που διαχειρίζονται οι Ιερείς του , θα συνδράμει στην όλη προσπάθεια ενώ σημαντική αναμένεται και η στήριξη τόσο της οικείας μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου όσο και του Δήμου και της Περιφέρειας.

Να σημειωθεί πως ο διευθυντής του γραφείου του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE στη Θεσσαλονίκη και ΄΄γκουρού΄΄ του θρησκευτικού Τουρισμού κος Νίκος Τσαντίρης αναμένεται να μεταβεί το επόμενο χρονικό διάστημα στο Ρέθυμνο.

panosgoris
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.