ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ : Η 11η Σεπτεμβρίου 2020 είναι η 255η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Δημητρίου του φιλοσόφου, Ευανθίας, και Δημητριανού του υιού αυτών.

Την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, που είναι η 255η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Δημητρίου του φιλοσόφου, Ευανθίας, και Δημητριανού του υιού αυτών.

Επίσης, τιμάται η μνήμη των Γεμινιανού, Διδύμου, Διόδωρου, Διομήδους και Ιάς της γραίας και των Οσίων Θεοδώρας της εν Αλεξανδρεία, Ευφροσύνου του μαγείρου και Θεοδούλου.

Την 11η Σεπτεμβρίου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

Ευάνθης, Ευανθία, Εύα.
Ευφρόσυνος, Φρόσυνος.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 10 Σεπτεμβρίου.

Εορτολόγιο– Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Σεπτεμβρίου: Κλήμης, Κλημεντίνη, Κλημεντίνα, Κλεμεντίνη, Κλεμεντίνα, Μηνοδώρα, Μητροδώρα, Πουλχερία, Πουλχερίνα, Πουλχερίτσα, Πουλχέρω, Πουλχέρη

Γεγονότα στις 10 Σεπτεμβρίου
Σαν σήμερα 10 Σεπτεμβρίου: 1380: Μάχη του Κουλίκοβο: Αποφασιστική νίκη των Ρώσων εναντίον της “Χρυσής Ορδής” του Μογγόλου Μαμάι.

Σαν σήμερα 10 Σεπτεμβρίου: 1509: Ισχυρός σεισμός, γνωστός ως “Μικρή Ημέρα της Κρίσεως”, χτυπά την Κωνσταντινούπολη.

Σαν σήμερα 10 Σεπτεμβρίου: 1925: Υπογράφεται και δημοσιεύεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας (αβασιλεύτου), που τίθεται αμέσως σε ισχύ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.