Ο μήνας Αύγουστος από τον λαό μας έχει χαρακτηριστεί να λέγεται ο μήνας της Παναγίας μας διότι όλος είναι αφιερωμένος στη χάρη της. Με τις ιερές παρακλήσεις καθημερινά με αποκορύφωση την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και στη συνέχεια με την απόδοση της εορτής και το κλείσιμο του μήνα Αυγούστου με την Θεομητορική εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

Κατ ‘αυτόν τον τρόπο τιμήθηκε και το πανάγιο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου στην παναγιοσκέπαστη Ιερά Μητρόπολη Σάμου ,Ικαρίας και Κορσεών παρ’ όλες τις δυσχερείς , λόγο πανδημίας ,καταστάσεις το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Ευσεβίου ήταν γεμάτο λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Θεοτόκου.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου χοροστέτησε του Πανηγυρικού Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου με την ευκαιρία της Συνάξεως των Σαμίων Αγίων.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου ετέλεσε τον Μέγα παρακλητικό κανόνα της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας και στη συνέχεια τα θυρανοίξια του Ιερού παρακκλησίου των οσίων πατέρων Παϊσίου του Αγιορείτου, Αρσενίου του Καππαδόκου και Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου το οποίο βρίσκεται στα προπύλαια της Ιεράς Μονής.

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου ετέλεσε την Μικρή Παράκληση προς τιμήν της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή προφήτου Ηλιού Καρλοβάσου με τη συμμετοχή των αποδήμων Καρλοβασιτών και του Συλλόγου Καρλοβασιτών Αττικής .

20200814_203859.jpg20200814_210523.jpg

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου ετέλεσε τον Μέγα Αρχιερατικό εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβασίων όπου πλήθος πιστών , με τα ανάλογα προστατευτικά μέτρα, πέρασαν να προσκυνήσουν το ιερό κουβούκλιο του επιταφίου της Θεοτόκου το οποίο βρίσκονταν τοποθετημένο στο κέντρο του Ιερού Ναού όπου εψάλλησαν και τα εγκώμια της Θεοτόκου , σύμφωνα με την τοπική παράδοση χρόνων. Δυστυχώς η περιφορά του επιταφίου δεν πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Καρλοβάσου , λόγο της επικρατούσης καταστάσεως όμως η λατρευτική σύναξη έκλεισε με την ευχή του Σεβασμιωτάτου σύντομα να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές όλων και την επόμενη χρονιά όλοι υγιείς να ανταμώσουμε στη Χάρη της πραγματοποιώντας την λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου της.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε του Όρθρου και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Βαθέως όπου εκήρυξε και τον Θείο λόγο.

Την Κυριακή 16 Αυγούστου Ιερούργησε στην Ιερά Μονή Παναγίας «Βροντιανής» Βουρλιωτών οπού πανηγύριζε την επέτειο των εγκαινίων του Καθολικού αυτής.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου με την ευκαιρία της εορτής της αποδόσεως της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στην ιστορική Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγίας και προεξήρχε της ιεράς ακολουθίας των εγκωμίων της Θεοτόκου.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου ετελέσθει Αρχιερατική θεία Λειτουργία στην ως άνω Θεοτοκοσκέπαστο Ιερά Μονή Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου .

Την Κυριακή 30 Αυγούστου χοροστάτησε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστανιάς και στη συνέχεια τελέσθη δοξολογία και επιμνημόσυνος δέηση υπέρ αναπαύσεως των 40 συμπατριωτών μας Σαμίων που εκτελέσθηκαν από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου προεξήρχε του πανηγυρικού Εσπερινού επί τη Καταθέση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Αγίας Ζώνης Βλαμαρής και την επομένη, Δευτέρα 31 Αυγούστου, ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή στην οποία φυλάσσεται απότμημα της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

Καθ’ όλες τις Ιερές Ακολουθίες ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ομίλησε καταλλήλως εξυμνώντας το Πανάγιον Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και παρακινώντας τους Πιστούς σε πνευματική εγρήγορση .

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.