ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Επίσης, η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Οσίου Δίου, που καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μεγάλου Θεοδοσίου.

Ο βίος της Αγίας Μακρίνας είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι η οικογένεια, όταν πορεύεται στο δρόμο του Χριστού, είναι όντως «κατ’ οίκον εκκλησία» και ότι τα μέλη της, μέσω της προσευχής, της αμοιβαίας αγάπης και αλληλοϋποστήριξης, οδηγούνται αρμονικά στην αγνότητα και στη Βασιλεία του Θεού.

Η Οσία Μακρίνα, ως μεγαλύτερη στην ηλικία, αφού βοήθησε στην ανατροφή των αδελφών της, ακολούθησε, μαζί με τη μητέρα της, το μοναστικό βίο, ασκούμενη σε γυναικεία μονή στον Πόντο, πλησίον του Ίρη ποταμού.

Όπως ιστορείται στο βίο της, που συνέγραψε ο αδελφός της Γρηγόριος επίσκοπος Νύσσης, πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της με ακράδαντη πίστη, βαθιά προσευχή, αυστηρή άσκηση και θεάρεστα έργα φιλανθρωπίας.

Κοιμήθηκε ειρηνικά στον τόπο της μετανοίας της, αποκτώντας μεγάλη παρρησία στο θρόνο του Θεού.

Σήμερα, 19 Ιουλίου, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των 630 Θεοφόρων Πατέρων που συγκρότησαν την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο το 451 μ.Χ. στην Χαλκηδόνα.

Η Σύνοδος αυτή διατύπωσε τον όρο Πίστεως που αφορά τις δύο φύσεις, τη θεία και την ανθρώπινη, οι οποίες ενώθηκαν στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, χωρίς να διαιρούνται ή να συγχύζονται και χωρίς να μετατρέπονται ή να χωρίζονται.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.