Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, και γεννήσεις που συνέβησαν σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου.

ΕορτολόγιοΠοιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: Αμβρόσιος, Αμβρόσης, Αμβροσία

Γεγονότα στις 7 Δεκεμβρίου

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1724 Οι πολωνικές αρχές εκτελούν εννέα προτεστάντες πολίτες και τον δήμαρχο του Τόρουν, λόγω των θρησκευτικών ταραχών που είχαν ξεσπάσει στην πόλη.

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1869 Ο Αμερικανός κακοποιός Τζέσε Τζέιμς πραγματοποιεί στο Μιζούρι την πρώτη του επιβεβαιωμένη ληστεία τράπεζας.

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1930 Ο τηλεοπτικός σταθμός W1XAV στη Βοστώνη μεταδίδει βίντεο από το ορχηστρικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα του CBS. Η τηλεοπτική εκπομπή περιλαμβάνει επίσης την πρώτη τηλεοπτική εμπορική διαφήμιση στις Η.Π.Α., μία διαφήμιση επιχείρησης επεξεργασίας γούνας, η οποία χρηματοδότησε τη ραδιοφωνική εκπομπή.

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1974 Επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄στην Κύπρο μετά το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας [15 Ιουλίου 1974] και την τούρκικη εισβολή [20 Ιουλίου 1974]. Παρά και την τυπικά πλέον αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων στο νησί η Τουρκία επιμένει να έχει υπό την κατοχή της το 36% του κυπριακού εδάφους, αποδεικνύοντας τις επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις της, οι οποίες συνάδουν πλήρως με την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Γεννήσεις στις 7 Δεκεμβρίου

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1801 Γιόχαν Νέστροϋ, Αυστριακός ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1893 Φέι Μπέιντερ, Αμερικανίδα ηθοποιός

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1948 Λάκης Παπαδόπουλος, Έλληνας τραγουδοποιός

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1956 Λάρι Μπερντ, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1974 Παναγιώτης Λιαδέλης, Έλληνας καλαθοσφαιριστής

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1979 Λάμπρος Χούτος, Έλληνας ποδοσφαιριστής

Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου: 1985 Ντιν Αμπρόουζ, Αμερικανός παλαιστής

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.