Με μεγαλοπρέπεια και με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Την παραμονή της εορτής Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεχώβης, στο Κρυονέρι Κορινθίας. Τον Σεβ. Ποιμενάρχη πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί και ο Εφημέριος Κρυονερίου Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Θεοδώρου, ενώ την διακονία του λόγου ο Σεβ. Μητροπολίτης ανέθεσε στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο «Πάσχα του καλοκαιριού», την μεγάλη εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ταυτόχρονα, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιωμένος από Κληρικούς της πόλεως της Κορίνθου και τους Εφημερίους του Ι. Ναού. Αφού έψαλαν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο ακολούθησε η λιτανευτική πομπή του Επιταφίου στους δρόμους του Συνοικισμού. Λίγο πριν την απόλυση της Ι. Ακολουθίας ο Σεβ. κ. Εμμανουήλ ενώπιον των πολιτικών Άρχων του Τόπου και πλήθους πιστών, ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη για την παραχώρηση της κυριαρχικής του αδείας ώστε να βρίσκεται στην περιφέρεια του και να Ιερουργεί και αναφέρθηκε επιπρόσθετα στο πρόσωπο της Παναγίας μας και στα όσα υπερφυσικά συντελέστηκαν σε Αυτή καλώντας τους πιστούς να μην διστάζουν να πιστεύουν και να επικαλούνται τις μεσιτείες Της.

Την κυριώνυμο ημέρα Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή «Παναγία η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και ομίλησε στους ευσεβείς πιστούς αναφερόμενος στην εορτή της Παναγίας μας, τονίζοντας ότι οι Χριστιανοί παραμένουν κοντά στην Εκκλησία και την Παναγία Μητέρα μας παρά τις «σειρήνες» της σύγχρονης εποχής και αυτό γιατί γνωρίζουν πως η Εκκλησία μας μπορεί να τους δώσει χαρά, ανακούφιση και την προσδοκία ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου.

Στην Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Αρχαία Κόρινθο, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος απηύθηνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς τους πιστούς, που από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό συγχαίροντάς τους ταυτόχρονα για την πίστη και την αγάπη τους προς την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας.

Ολοκλήρωσε τον λόγο του ευχαριστώντας για μια ακόμα φορά τον Σεπτό Ποιμενάρχη ο οποίος με πολλή αγάπη του παρεχώρησε Ι. Θυσιαστήριο για να τελέσει την Θ. Λειτουργία, αυτή την τόσο σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.